Teljesen megvadul az iPhone 14 Pro kamerája

apple iphone 14 okostelefon smartphone
Egy vásárló a piacra dobás napján beszerzett Apple iPhone 14 Pro mobiljával
Vágólapra másolva!
Használhatatlan lehet miatta a TikTok, az Instagram és a Snapchat.
Vágólapra másolva!

Pénteken megkezdődött az iPhone 14 mobilcsalád bolti forgalmazása, és sajnos nem kellett sokat várni a botrány kipattanására, egymás után érkeznek Pro és a Pro Max modellek megvadult hátlapi kameráiról szóló beszámolók. A gyári kameraszoftverben az elvárt módon működik a fotózás és a videózás, azonban harmadik felektől származó appok esetén folyamatosan remeghet a kép, miközben vibráció kíséretében kattogó és őrlő jellegű, kissé talán az elektromos ívkisülésekre emlékeztető hangok jönnek ki a kamerából.

Egy vásárló a piacra dobás napján beszerzett Apple iPhone 14 Pro mobiljával Forrás: Apple

A problémát feltehetően az automatikus fókuszálásért vagy az optikai képstabilizációért felelős rendszer okozza, a képalkotó egység folyamatosan és vadul mechanikus kompenzációt végez, mintha valós szenzoros adatok helyett téves információk alapján dolgozna.

A jelenség biztosan érinti a TikTok, az Instagram és a Snapchat appokat, viszont a panaszosok szerint a gyári kameraszoftver teljesen jól működik. Ez arra enged következtetni, hogy szoftveres jellegű bugról van szó, nem pedig hardveres hibáról, így egy jövőbeli frissítéssel megoldható lehet a probléma.

Hírünk írásáig az Apple nem kommentálta a panaszokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!