Bemutatkozott a Logitech kézikonzolja

logitech g cloud kézikonzol játékkonzol
Csak wifis kapcsolattal érhetőek el a felhős játékok a Logitech G Clouddal
Vágólapra másolva!
Felhőben futó játékokkal való szórakozás esetén 12 óra akkus üzemidőt kínál.
Vágólapra másolva!

Előrendelhetővé vált az Egyesült Államokban és Kanadában a számítógépes perifériákról közismert Logitech egy ideje már villantgatott kézikonzolja. A Logitech G Cloudot elsősorban felhős játékokkal való szórakozásra szánja a vállalat, elérhető róla a GeForce Now és az Xbox Cloud Gaming, azonban Play Áruházzal is rendelkező androidos eszköz lévén mobiljátékok helyi futtatására is képes.

Csak wifis kapcsolattal érhetőek el a felhős játékok a Logitech G Clouddal Forrás: Logitech

A termékbe 7 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS érintőkijelző került, a meghajtásáról Qualcomm Snapdragon 720G rendszerlapka gondoskodik, a memóriája 4 GB, a microSD-vel bővíthető háttértára pedig 64 GB kapacitású. Mobilnetes modemmel még opcionálisan érhető el, így a felhőben futtatott játékokhoz mindenképp wifire van szükség.

A Tencent által tervezett indítófelületet használó, Észak-Amerikában október 18-tól kapható Logitech G Cloud egyesült államokbeli ára 350 dollár, körülbelül nettó 144 ezer forint, bár az előrendelési időszak alatt 300 dollárért osztogatja a gyártó.

Ezzel a kézikonzol árban félúton van a Nintendo Switch és a Valve Steam Deck között, így nehéz ügynek bizonyulhat az értékesítése, hiszen mindkét rivális termék rendkívül erős, teljesen offline is futtatható játékkínálattal rendelkezik. A felhős játék során elérhető 12 óra üzemidő ugyan jól hangzik, csak épp a wifis kapcsolat miatt úton-útfélen maximum androidos játékok állnak rendelkezésre rajta, ilyeneket viszont a mindig náluk lévő mobiljaikon is futtathatnak a gamerek.

Erősen limitáltnak tűnik azok köre, akik számára van értelme egy efféle eszközért bármennyi pénzt kiadni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!