Visszatér jövőre az E3 játékkiállítás

e3 2019 videojáték
E3 2019
Vágólapra másolva!
Zárt és nyilvános napok is lesznek a szebb időket megélt rendezvényen.
Vágólapra másolva!

Próbálja elkeseredetten életben tartani a több évtizedes múltra visszatekintő E3 játékkiállítást az Entertainment Software Association. Brian Crecente játékújságíró beszámolója szerint a Reedpop rendezvényszervező cégnek átadott expó a tervek szerint 2023. június 13–16. között fizikai formában kerül megrendezésre, előtte június 11-től pedig partnercégek digitális eseményei adják majd meg az alaphangulatot. Az utóbbi alatt jó eséllyel az EA-hez, a Microsofthoz, vagy az Ubisofthoz hasonló kiadók nagy sajtókonferenciáira kell gondolni.

A 2019-es volt az utolsó klasszikus formában megtartott E3, az ESA jövőre újból kísérletet tesz a visszahozására Forrás: E3 / ESA

Az újságíró szerint az E3 2023 két részből áll majd, június 13–15. között lesz egy fejlesztők, kiadók, és talán újságírók számára fenntartott privát része, míg a gamerek június 15–16. között látogathatják a kiállítást. A privát és a nyilvános részek eltérő helyeken lesznek megtartva, az utóbbin a játékosok kipróbálhatják majd a demózott hardveres és szoftveres termékeket, kapcsolatba léphetnek egyes fejlesztőkkel, tartalomkészítőkkel, médiaszemélyiségekkel.

Az egykoron a videójátékos világ legfontosabb nemzetközi kiállításának számított E3 már régóta bajban van, elsőként a bejelentésekkel kapcsolatos ütemezési és kommunikációs előnyök miatt részben vagy egészében otthagyták a Sonyhoz és az EA-hez hasonló nagy kiadók, ráadásul ezt egyáltalán nem bánták a gamerek és az újságírók, hiszen így nem egy pár napos őrület során kell bejelentések százaival foglalkozniuk. Ezután a koronavírus miatt 2020-ban elmaradt az expó, 2021-ben digitálisan lett megtartva, idén pedig szintén járványügyi félelmek miatt újból le kellett fújni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!