Elege lett az NFL-nek, miután Tom Brady mérgében újabb szponzori gépet pusztított el.

A dühöngő játékosok és edzők mellett az amerikai futballt nézők a Surface táblagépek látványához is hozzászokhattak, a Microsoft és az NFL 2013 óta tartó partneri együttműködése miatt az összes csapatnak Surface táblagépeket kell használnia a nyilvánosság előtt. Szerencsére nem csak libegtetniük kell azokat, a hozzájuk csatolt további technológiák jóvoltából a meccsek során az edzők és a játékosok például azonnal visszanézhetik az előző játékszakaszt, vagy állóképeken tollal rajzolgatva beszélgethetnek a stratégiáról.

Tom Brady már bemelegítés közben sem tűnik olyannak, akire érdemes volna meccs közben rábízni egy hímes tojástForrás: AFP/2021 Getty Images/Stacy Revere

Az együttműködés közel egy évtizede során jó néhány Surface távozott az örök vadászmezőkre a meccsek során, ám a múlt héten Tom Bradynek rögtön kettőt is sikerült dühében elpusztítania, alacsonyan repültek a Tampa Bay Buccaneers irányítója közelében a Surface Prók. A tavalyi eset után ezzel hirtelen háromra lőtt ki a karrierje során dühében megsemmisített táblagépek száma, ami statisztikailag szignifikánsnak mondható.

Az NFL megelégelte ezt a helyzetet, és mind a harminckét csapatnak tájékoztatást küldött, hogy jelentős büntetésre számíthatnak, ha rajtakapják őket a Microsoft táblagépeinek elpusztításán.

Bocs, hogy tönkretettem a tabletet. Gondolom ebből is twitteres mém lesz

– kért bocsánatot Brady a legutóbbi eset után.

Érdekesség a Microsoft és az NFL együttműködése kapcsán, hogy a Surface gépek hirdetése helyett eredetileg az Xbox One reklámozásáról szólt, a gyártó minden amerikaifoci-rajongónak el kívánt adni egyet, hogy azon kövessék a kedvenc sportjukkal kapcsolatos híreket és statisztikákat, elemezzék a folyó meccseket, ám totális bukásnak bizonyult az ötlet. A sikertelenség miatt Surface-központúvá vált partnerség a törés-zúzás helyett inkább csak azzal került be a hírekbe, hogy a kezdeti időkben a kommentátorok rutinszerűen iPadeknek, iPadhez hasonló eszközöknek, esetleg hamisított iPadeknek titulálták a szponzori Surface tableteket, aminek nem örültek a főnökeik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!