Milliárdos bevétellel hasít ez a magyar cég a 3D nyomtatás piacán

FreeDee
FreeDee
Vágólapra másolva!
A tisztán magyar tulajdonú FreeDee célja, hogy tovább terjeszkedjen és a kelet-közép-európai régió piacvezetőjévé váljon a 3D nyomtatásban.
Vágólapra másolva!

A FreeDee regionális vezető szerepre tör a 3D nyomtatás piacán, miután az alapítást követő tíz évben 17-szeresére növelte árbevételét, és 2021-ben elérte a 2,4 milliárd forintot

– áll a cégtől kapott közleményben. A mikrovállalkozásként 2012-ben indult FreeDee nemzetközi cégcsoporttá fejlődött, amely már négy országban van jelen Admasys International néven. Cél, hogy a tisztán magyar tulajdonú technológiai vállalkozás tovább terjeszkedjen és a kelet-közép-európai régió piacvezetőjévé váljon.

FreeDee Forrás: Origo

A 3D nyomtatás a XXI. század meghatározó innovációja, ami egyre több iparágban fokozza a gyártási hatékonyságot, racionalizálja az alapanyagköltségeket, mindamellett, hogy a technológia megfeleltethető a fenntarthatósági elvárásoknak is.

Míg a 3D nyomtatás globális piaca 2014-ben 4 milliárd dollár volt, addig a nemzetközi elemzők 2026-ra már 44 milliárd dollárt prognosztizálnak.

A dinamikus piaci növekedéssel párhuzamosan a 3D nyomtatásra és intelligens digitális 3D szkennelési megoldások technológiájára specializálódott vállalkozások mérete és üzleti értéke is folyamatosan emelkedik. A FreeDee is mikrovállalkozásként indult 2012-ben, amelyet az alapítók a 3D nyomtatásban rejlő piaci lehetőségek magyarországi kiaknázására hoztak létre: az elmúlt 10 évben a cégcsoport több mint 1500 3D nyomtatót telepített, főként a kkv-szektorban. Simó György cégalapító kijelentette:

A közlemény szerint a piaci sikerek nagyban köszönhetők a FreeDee által 2016-ban alapított 3D Akadémiának,

ami az ország első additív gyártástechnológiákkal foglalkozó oktatási stúdiója.

A FreeDee a jubileum alkalmából négy állomásos – Győr, Kecskemét, Debrecen és Budapest – országos szakmai rendezvénysorozatot szervez, amelyen a résztvevők megismerhetik a legújabb 3D nyomtatási és digitalizációs trendeket, elsősorban a professzionális asztali 3D nyomtatók és 3D szkennerek szegmensében, emellett tájékoztatást kaphatnak a technológia bevezetésével járó költségek finanszírozására vonatkozóan is. A rendezvények helyszíne több esetben egyetemi labor lesz, és kiállítás is kíséri, amelyben a legmodernebb asztali 3D nyomtatók és a minőség-ellenőrzés területén kiemelkedő jelentőségű, professzionális 3D szkennerek lesznek láthatók és részben kipróbálhatók.