Androidon még elérhető az alternatív The OG App mobilalkalmazás.

Az igényeik kiszolgálása helyett az Instagram már jó ideje harcban áll a felhasználóival, az agresszíven bevételhez jutni próbáló Meta utasítására minden áron tiktokosítani próbálja azt. Ebben a légkörben nem meglepő, hogy pillanatok alatt sztárrá vált egy hozzá készült alternatív kliensprogram, a The OG App névre keresztelt Android és iOS mobilapp reklámmentesség mellett olyan funkciókat is kínál, mint az egyedi tartalmú képfolyamok létrehozásának lehetősége.

Nem tolerálja a szolgáltatásaihoz mások által készített mobilappokat a MetaForrás: Freestocks / Pexels

A Meta rendkívül sebességgel lecsapott az alkalmazásra, egy nappal az elérhetővé válását követően az Apple közreműködésével sikeresen leszedette az App Store kínálatából, emellett saját hatáskörben a facebookos és instagramos oldalait is törölte, mindezt a felhasználási feltételeinek megsértésére hivatkozva. Hírünk írásakor a Play Áruházból még telepíthető volt az alkalmazás androidos verziója.

A The OG App mögött két tizenéves fejlesztő áll, állításuk szerint az Instagram és a Meta semmiféle közvetlen kapcsolatfelvételt sem kísérelt meg az ellenlépések tétele előtt. Ez a jövőben megváltozhat, az Instagram felhasználási feltételei ugyanis valóban nem teszik lehetővé az alternatív mobilappok készítését, a Meta jogászai pedig aktívan perrel fenyegetik az efféle szoftvereik készítőit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!