Önbeteljesítő próféciának bizonyulhatott a lekapcsolásától való félelem.

A kezdetektől fogva jelentős bizalmatlanság övezte a Google Stadiát, az Xbox Cloud Gaminggel ellentétben a benne kínált játékok java nem volt előfizetéssel elérhető, helyette klasszikus módon ki kellett fizetni a termékeket. A Google-nek hosszú története van a rosszul muzsikáló termékek kíméletlen elkaszálásával, és nem kívántak úgy járni a gamerek, hogy 10-20 ezer forintos játékokat vásárolgatnak benne, majd a szolgáltatás lekapcsolása miatt elveszítik azokat

Kevesen hitték el, hogy biztonságos befektetés a Google Stadiában megvásárolni a drága játékokatForrás: Google

Részben ez a félelem válhatott a Stadia végzetévé, a Google csütörtök este bejelentette a 2023. január 18-án történő leállítását. Jó hír viszont, hogy a benne megvásárolt játékok, továbbá a hivatalos Google Store-ban megvett Stadia hardveres eszközök árát teljes mértékben visszatéríti a Google, a részletekkel kapcsolatban hamarosan tájékoztatást kapnak az érintettek.

A felhasználók javát nem éri anyagi kár a Stadia leállítása miatt.

A Stadia lekapcsolásának híre állítólag sokként érte a szolgáltatás fejlesztői csapatát, percekkel a nyilvános bejelentés előtt kapták meg a rossz hírt, a játékfejlesztő partnerek pedig a médiából értesültek a fejleményről. A Stadiában használt technológiát megpróbálja majd újrahasznosítani a Google, közvetlenül felhasználva vagy szolgáltatásként partnerek számára biztosítva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!