Hivatalosan is retró lett az iPhone 6

iphone 6, start, új, launch
Tokió, 2014. szeptember 19. Egy japán nő mutatja új készülékét az Apple két új okostelefonja, az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus árusításának megkezdésekor egy tokiói Apple-üzlet előtt, a japán főváros Ginza negyedében 2014. szeptember 19-én. (MTI/EPA/Franck Robichon)
Vágólapra másolva!
A javítását ettől függetlenül még két éven keresztül vállalja az Apple.
Vágólapra másolva!

Csendben felkerült az Apple által hivatalosan is retró kategóriába sorolt termékek listájára az iPhone 6, ami érthető annak fényében, hogy 2014-ben piacra dobott, azaz nyolc éves készülékről van szó. Nagy szoftverfrissítést utoljára 2018 szeptemberében kapott az iOS 12 képében, viszont azóta is rengeteg kisebb funkcionális és biztonsági javítás érkezett hozzá, a legutolsó iOS 12.5.6 most augusztus végén jelent meg.

Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus nyolc évvel ezelőtti megjelenésekor még közösségi eseménynek számított a boltok előtti egy napos sorban állás a legújabb iPhone-ért Forrás: MTI/EPA/Franck Robichon

Az Apple vintage listáján olyan készülékek találhatóak, amelyek hivatalos forgalmazása minimum 5 éve, de maximum 7 éve szűnt meg. Ennek azért van jelentősége, mert a listán lévő eszközök javítását még vállalja a gyártó, a szakszervizek képesek mondjuk akkut cserélni bennük, míg a hét évnél régebbi termékek esetében már semmiféle garancia sincs a pótalkatrészek rendelkezésre állására.

Érdekességként az iPhone 6 Plus már idén februárban felkerült a retró mobilok listájára, mivel annak forgalmazását jó fél évvel korábban megszüntette annak idején az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!