Sikerrel klónozzák az iPhone újítását Androidon

apple iphone 14 pro dynamics island
Csak iPhone 14 Pro modelleken érhető el a Dynamic Island
Vágólapra másolva!
Már egymillió letöltésnél jár az egyik dinamikus szigetet mímelő mobilapp.
Vágólapra másolva!

Az iPhone 14 Pro mobilok talán leglátványosabb újítását a Dynamic Island értesítési terület jelenti. A kijelző tetején lévő szenzorszigetet vizuálisan kihasználó funkció lehetővé teszi a háttérbe küldött alkalmazások számára, hogy folyamatosan frissülő és mindig látható értesítéseket jelentsenek meg, plusz egyszerűsítheti az appokkal való interakciót. Az ötlet jól megérthető az Apple bemutatóvideóján.

A sajtó viszonylag keveset foglalkozott a Dynamic Islanddel, hiszen inkább tűnik bizonyos esetekben hasznos extrának, mintsem úttörő innovációnak. Ettől függetlenül persze egyes androidos fejlesztők azonnal megkezdték a klónozását, a jelenlegi legjobb efféle appnak tűnő dynamicSpot óriási mérföldkövet elérve máris túl van az 1 millió letöltésen a Play Áruházban, kétezer nem hamisnak tűnő visszajelzést követően 4,3 csillagon áll az értékelése.

Még a jövő zenéje, hogy mennyire lesz hasznos és életképes Dynamic Island, főleg a vadnyugati állapotokról híres Androidon. A saját eszközein az Apple legalább az általános dizájn és a konkrét megvalósítás szintjén is egyértelmű iránymutatásokat adott a fejlesztők számára a használatának módjáról, így a remények szerint nem válik majd bosszantóvá és haszontalanná a dinamikus sziget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!