Elkészült a mindent leváltó okosotthonos szabvány

ikea dirigera okosotthon hub
Gyártótól függetlenül mindegyik a Matter szabvánnyal kompatibilis eszköz kezelésére képes lesz az IKEA DIRIGERA hub
Vágólapra másolva!
A jövőben vegyesen lesznek használhatóak a különböző márkák kütyüi.
Vágólapra másolva!

Számos halasztást követően végre elkészült a jövő iparági szabvány okosotthonos kommunikációs protokolljának első verziója. A Connectivity Standards Alliance szövetség Matter szabványával véget érnek azok az idők, mikor a vevőknek fejfájást és extra kiadásokat okozott, hogy a különböző gyártók okosotthonos eszközei nem tudtak együttműködni egymással, így el kellett köteleződniük egy márka mellett, a választott cég becsődölésekor pedig mehetett a kukába a komplett rendszerük.

Gyártótól függetlenül mindegyik a Matter szabvánnyal kompatibilis eszköz kezelésére képes lesz az IKEA DIRIGERA hub Forrás: IKEA

A Matter kommunikációs protokoll jóvoltából a vevők márkafüggetlenül összeválogathatják majd az okosotthonos kütyüiket, ami nem csak kényelmes, de nem kell többé félni a gyártói csődök miatt, változatosabb jellegű eszközök használatára nyílhat lehetőség, ráadásul a vásárlók számára előnyös verseny lesz a piacon.

A Matter 1.0 végleges változatának kiadásával párhuzamosan megkezdődött a szabvánnyal kompatibilisként reklámozni kívánt kütyük hivatalos minősítése is, így még idén piacra kerülhetnek a Mattert az első pillanattól fogva támogató termékek, továbbá elkezdhetnek csordogálni az olyan szoftverfrissítések, amelyek már piacra dobott eszközöket utólagosan kompatibilissé tesznek vele.

A Connectivity Standards Alliance egy valódi iparági összefogás eredménye, közel 300 vállalat található a tagjai között, a széles körben ismertebbek közül kiemelhető az Apple, az Amazon, a Google, az IKEA, a Legrand, az LG, a Samsung, a Lutron, a Signify, továbbá a Schneider Electric.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!