Megszűnik a nyomtatott PC World magazin

pc world project029
Harminc év után szűnik meg a nyomtatott PC World
Vágólapra másolva!
Harminc év után digitális szolgáltatásként folytatja a kiadvány.
Vágólapra másolva!

Pontosan három évvel a nyomtatott GameStar utolsó lapszámának megjelenését követően a Project029 kiadó újabb veterán kiadványa búcsúzik a tintától és az újságosoktól. Az 1992 januárja óta havonta jelentkezett PC World magazin utolsó lapszáma a 2022. decemberi lesz, tájékoztatta az olvasókat Erdős Márton főszerkesztő a változásról.

Januártól online előfizetéssel lesznek elérhetőek a prémium tartalmak Forrás: PC World

A nyomtatott magazin megszűnésének közvetlen okaiként az energia-, papír- és terjesztési költségek óriási emelkedését jelölte meg a főszerkesztő, elmondása szerint nem lehetséges többé megfizethető áron előállítani a kiadványt. Ennek ellenére búcsúról még nincs szó, az eddig a nyomtatott magazinban megjelent cikkek januártól havidíjért cserébe, azaz fizetőfal mögött a PC World internetes kiadásában lesznek elérhetőek. A remények szerint a magazin vásárlói és előfizetői hajlandóak lesznek átnyergelni erre, a prémium és reklámmentes tartalmak mellett további előnyöket ígér számukra a főszerkesztő.

A nyomtatott PC World előfizetői között akadnak olyanok, akik 2023-ra átnyúlóan fizettek már a lapszámokért, ők időarányosan visszakérhetik a pénzüket, vagy átválthatnak a prémium online előfizetésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!