Néhány játék akár párhuzamosan is elérhetővé válhat a két platformon.

Eddig komoly sikert arattak a Sony saját stúdiói által eredetileg PlayStation-exkluzívoknak fejlesztett játékok számítógépes változatai, a Horizon Zero Dawn, a Days Gone, a God of War, továbbá a Marvel's Spider-Man Remastered után ráadásul a vállalat még az ősszel további három sikerjátékot is eljuttat PC-n játszók számára.

God of War (2018)Forrás: Sony

A jelentős mozgolódás ellenére a Sony érdemben továbbra is nagyon keveset kommunikál a számítógépekre eljuttatandó játékai kapcsán, ami érthető annak fényében, hogy a PlayStation 5 megvásárlására szeretné ösztönözni a gamereket. A sikerjátékaiknak PC-re való eljuttatása csak mellékes számára, kis befektetéssel jelentős extra bevételre tehet szert, a csúcskategóriás játékok fejlesztésének elszállt költségei miatt nehézzé vált lemondani erről a bevételszerzési lehetőségről.

A PlayStation Studios vezetője egy interjúban most fűzött némi kommentárt a helyzethez, Hermen Hulst állítása szerint eddig pozitív élmény volt a playstatiönös fejlesztők számára, hogy PC-re is eljutottak a játékaik. Arra továbbra sem tett ígéretet, hogy minden PlayStation-exkluzív megjelenik majd PC-re, viszont állítása szerint ha ez megtörténik, akkor

legalább egy év lesz a játékok PS5 és PC verzióinak kiadása között.

Ez alól maximum az élő szolgáltatásos játékok képezhetnek kivételt, az esetükben szóba jöhet a párhuzamos megjelenés mindkét platformon, hiszen kritikus fontosságú, hogy azonnal minél többen játsszanak bennük. A Sony korábbi tájékoztatása szerint 2026 márciusáig tíz élő szolgáltatásos játékot kíván kiadni, beleértve a Bungie egy teljesen új szellemi tulajdonát, továbbá a The Last of Us multiplayer módjából kinőtt projektet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!