Titoktartási szerződéssel tussolta volna el az ügyet a gyártó.

Az Apple számára kínos történettel állt elő a 9to5Mac, a napokban „felrobbant" az egyik olvasójának  Apple Watch 7 okosórája. A férfi először arra lett figyelmes, hogy szokatlanul forróvá vált a csuklóján az okosóra, a levételét követően egy repedésre lett figyelmes a hátlapján, közben pedig az óra túlhevülésre hivatkozva vészkikapcsolást hajtott végre.

Még szerencse, hogy a tulajdonosának orra előtt gyulladt ki az Apple Watch, akár a házat is lángba boríthatta volnaForrás: 9to5Mac

Az ügyfél felhívta az Apple telefonos ügyfélszolgálatát, ahol jó néhány átkapcsolás után egy menedzser biztosította, hogy kiemelten kezelik az ügyét, további tájékoztatásig ne használja az eszközt. Másnap reggel tovább fajult a helyzet, az ügyfél érintésre még forróbbnak érezte az órát, így a kanapéjára tette, hogy fotókat készítsen róla az Apple számára. Ekkor pattogó hangokra lett figyelmes, végigrepedt a kijelző védőüvege, végül füstölni kezdett és kigyulladt a kütyü.

Jobb ötlet híján a vevő kihajította az ablakon a Watchot, bár a kanapéja így sem úszta meg égésfolt nélkül az incidenst, majd ólommérgezéstől tartva elrohant a kórház sürgősségi ellátására. Szerencsére az órában felettébb kevés ólom van, alaptalannak bizonyult a félelme.

Az Apple néhány nappal később végre futárt küldött az okosóráért, plusz alá kívánt íratni egy titoktartási szerződést a férfival, hogy az ne hozza nyilvánosságra a balesetet. Ezt a károsult nem írta alá, enélkül is elvitte az órát a futár, helyette a inkább beszámolt az esetről a 9to5Macnek.

Hírünk írásáig az Apple nem adott hivatalos tájékoztatást az ügyben, de nyilvánvalóan az akkumulátor meghibásodása okozta a problémát, először erősen felduzzadt, majd végül kigyulladt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!