Már raktári készletről vehető a Steam Deck

valve steam deck videojáték játékkonzol
Steam Deck
Vágólapra másolva!
Csak a legolcsóbb modellért kell még sorban állniuk a gamereknek.
Vágólapra másolva!

A nyáron többször is örömteli hírrel szolgált a Steam Deckre váróknak a Valve, a folyamatosan javult komponensellátásnak hála a vártnál sokkal többet tudott gyártani a kézikonzolból, így javarészt már azok is megkapták, akiknek eredetileg idei utolsó negyedéves vagy 2023 eleji kiszállítást ígért.

A Star Wars Jedi: Fallen Order is játszható a Steam Decken Forrás: Valve

Most újabb pozitív fejlemény történt az ügyben, a három elérhető konfiguráció közül csak a 64 GB-os esetében kellett fenntartani a foglalórendszert, a most rendelők várhatóan október és december között kapják meg a gépüket. Viszont a 256 GB és 512 GB háttértárú változatok esetén véget ért a foglalósdi, a Valve képes raktárkészletről szállítani a kézikonzolokat, a vevők 1-2 hét szállítási idővel számolhatnak.

A Steam Deck az idei év legváratlanabb hardveres játékipari sikere, egy kézikonzolnak álcázott linuxos számítógépről van szó, amely a natív linuxos játékok mellett emulációval a Windowsra készültek javát is képes futtatni. Eredetileg erős volt a szkepticizmus a teljesítményével és a kompatibilitásával kapcsolatban, azonban a gyakorlatban meghökkentően jól működőnek bizonyult, a Nintendo Switch messze legjobb alternatívájának bizonyult a mobiljátékokkal elégedetlen gamerek számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!