Telefonszám kell a következő Call of Dutyhoz

call of duty modern warfare ii videojáték
Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
Vágólapra másolva!
A csalásvédelem miatt, ráadásul pórul járhatnak a feltöltőkártyások.
Vágólapra másolva!

Kisebb botrányt tört ki az október 28-án megjelenő Call of Duty: Modern Warfare II kapcsán (volt már egy ilyen címet viselő rész 2009-ben, a kettő nem összetévesztendő), a Battle.net támogatási oldala szerint a játékkal szórakozni kívánóknak kötelezően hozzá kell adniuk a telefonszámukat az internetes szolgáltatásban regisztált felhasználói fiókjaikhoz.

Call of Duty: Modern Warfare II (2022) Forrás: Activision Blizzard

A követelmény nem teljes újdonság, a 2019-es évjáratú Call of Duty: Modern Warfare és az Overwatch 2 is megköveteli a telefonszám hozzáadását a felhasználói fiókokhoz. Ennek célja, hogy a többjátékos módban csalásért vagy mérgező viselkedésért kitiltottak ne legyenek képesek végtelen mennyiségű új felhasználói fiókot regisztrálni, hogy ott folytassák a tevékenységeiket, ahol abbahagyták azokat.

A rendszer hátránya, hogy a trükközések minimalizálása érdekében a számellenőrző rendszer nem fogad el könnyen cserélgethető VoIP-s telefonszámokat, továbbá a feltöltőkártyás számokat is szereti visszautasítgatni. A kettő közül ténylegesen az utóbbi szokott kibabrálni a tisztességes gamerekkel, nem kívánnak havidíjas előfizetésre átállni csak azért, hogy képesek legyenek játszani egy-egy játékkal.

Jelen esetben ráadásul olyannal, amiért teljes árat fizettek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!