Elérhetőek az idei Windows 11 látványos újításai

windows 11
A mostani frissítés után mindenki használhatja már a Fájlkezelő füles felületét
Vágólapra másolva!
Plusz csendben megjelent a Windows 10 2022 Update rendszerfrissítés.
Vágólapra másolva!

Eddig nem látott lépésre vetemedett a Windows 11 két hete megjelent idei főverziójával a Microsoft, a 2022 Update (22H2) névre keresztelt kiadást néhány látványos fejlesztése nélkül tette elérhetővé. Viszont az ígéretéhez híven most bepótolta a mulasztást, így akik már frissítettek a rendszerre, azok a Gépház app Windows Update részében bekerestethető legújabb javítás telepítésével aktiválhatják a fájlkezelő füles működését, a Tálcára kitűzött túl sok ikon esetén megjelenő túlcsorduló menüt, elérhetik a Feladatkezelő alkalmazást a Tálca jobb egérgombos menüjéből.

A mostani frissítés után mindenki használhatja már a Fájlkezelő füles felületét Forrás: Microsoft

Mindeközben a Microsoft kiadta az előző generációs operációs rendszerének idei frissítését is, a 22H2 verziószámú kiadás az új elnevezési sémát szintén megkapva Windows 10 2022 Update névre hallgat. Az újdonságairól eddig semmit sem lehetett tudni, és nagy megdöbbenésre a kiadása után sem derült fény semmilyen specifikus fejlesztésére.

– ennyi olvasható a hivatalos változtatási jegyzékében.

A Microsoft szerint akik naprakész Windows 10 October 2020 Update (20H2) vagy újabb rendszert futtatnak, azoknak csak egy apró patchet kell telepíteniük a Gépház alkalmazás Windows Update részén keresztül a legújabb Windows 10-re való átálláshoz, már ha nincs életben a számítógépükön valamiféle kompatibilitási hiba miatti blokkolás.

Nem tart semeddig átállni a Windows 10 2022 Update (22H2) kiadásra Forrás: Origo

Idővel természetesen a legtöbb felhasználónál automatikusan települni fog a Windows 10 vagy a Windows 11 idei kiadása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!