Ez a tévé imádja a focit

Philips Performance The One, teszt
A zöld egy kicsit kevéssé látszik, de ez egy magyar zászló.
Vágólapra másolva!
A Philips egyike a világ legerősebb televízió gyártóinak, amelynek kínálatában megtalálhatóak a lehető legmodernebb, legnagyobb tudású OLED televíziók is. A cég azonban nem felejtette el a LED LCD technológiát sem, és sok riválisával ellentétben továbbra is kiemelt hangsúlyt fektet e termékekre is.
Vágólapra másolva!

Erre tökéletes bizonyíték a Performance család The One fantázianevű terméke, amely a vállalat folyadékkristályos flottájának zászlóshajója, azaz kirakat modellje. Ez már az eszköz megjelenésén is látszik, hiszen kifejezetten szemrevaló külsővel bír. Fém keretet, illetve ugyanilyen fényezésű talpat kapott, és az összhatás kifejezetten elegáns. Ezt a terméket oda lehet tenni egy luxuslakásba is akár, nem fog kilógni a környezetéből. Természetesen a kötelező ki- és bemenetek nem hiányoznak róla, és ezeknek köszönhetően egyszerűen rádugható házimozi szett, soundbar, DVD-lejátszó, PC vagy játékkonzol, így akár egy PlayStation 5 is akár.

Android a tévében

A mobilokban népszerűvé vált Android rendszernek már van egy ideje televíziós változata is, és ez a készülék is erre a platformra épül. Ez tud magyarul is, a sebességével vannak problémák, viszont kellően stabil, és a legnagyobb előnye, hogy döbbenetes mennyiségű, több, mint hatezer alkalmazás letöltését és futtatását teszi lehetővé. Ezek között megtalálható szinte minden típusú és tematikájú program, és természetesen a remek grafikájú játékok, valamint az igen népszerűnek számító online streaming applikációk sem hiányoznak. Azaz elérhető rajta a YouTube, az Amazon Prime Video és a Netflix is többek között, ami sokak számára bizony döntő lehet egy-egy vásárlási döntés meghozatala során, hiszen rengetegen vannak, akik a hagyományos tv adások helyett már inkább ezeket preferálják.

A termék Android TV rendszerre épül. Forrás: Origo

A rendszer akár parancsszavakkal is vezérelhető, de annyira kegyetlenül lassú ez a módszer, hogy jobb nem erőltetni, mert belebolondul az ember. Szóval ezen a jól hangzó technológián még azért van még mit csiszolni. A távirányítója viszont gyönyörű és igen kényelmes darab, valamint a tv a rádugott egérrel, valamint billentyűzettel is irányítható.

Hang

A korábbi The One televíziókhoz hasonlóan a Philips ezúttal sem erőltette meg magát, legalábbis ami a hangrendszert illeti. A beépített mélynyomót kispórolták és csupán két darab rejtett, egyenként 10 wattos hangsugárzót kapott, amelyek nem képesek nagyon jó hangminőség megteremtésére. Attól nem kell félni, hogy zúgnának, búgnának, recsegnének, de tény, hogy a basszusok hiánya érződik, és emiatt a megszólalásból hiányzik az élet sajnos. A hangerő megfelelő, de ez azért egy ilyen kaliberű készüléktől már a minimum elvárás.

Kép

A kép minősége viszont várakozásokon felül jó, pedig féltünk tőle. De a jelek szerint a cég mérnökei valamibe nagyon belenyúltak, mert a várakozásoknál többet tudtak kihozni a LED LCD eljárásból. A színek szemre is szépek naturálisak, és a műszeres vizsgálatok bebizonyították, hogy a pontosságuk is megfelelő. A fekete persze nem tökéletes, de a kontraszt egészen jó, a képi világ így kifejezetten szép. A modell támogatja a nagy dinamikatartományú anyagok kezelését, és mivel a fényerő korrekt, a mérések szerint 520 nit, ezért ez az úgynevezett HDR effektus észre is vehető, bár tény, hogy a modernebb QLED és OLED televíziók e téren már jobb teljesítményt nyújtanak.

Philips Performance The One. Forrás: Origo

A mozgások megjelenítésre rendben van, anomáliákba, durva hibákba nem futottunk bele, így szellemképesedés vagy durva szaggatás szerencsére nem tapasztalható. A televízió játékra is alkalmas, hiszen másodpercenként 120 képkockát képes a kijelzőre varázsolni, ennél pedig a mai csúcs játékkonzolok sem produkálnak. Támogatja az AMD FreeSync technológiát, amivel megelőzhető a képtöredezettség, és a bemeneti késleltetése is egészen jó, csupán 13,4 ms, azaz a kiadott parancsok eredménye igen hamar látszódik a képernyőn.

Ambilight - Zászlólengetés

A Philips rendelkezik egy teljesen egyedülálló technológiával, amely minden más riválistól megkülönbözteti a televíziót. Ez pedig az Ambilight, amely a hátlapra applikált színes LED-ek révén varázsol a televízió köré fényglóriát.

A zöld egy kicsit kevéssé látszik, de ez egy magyar zászló. Forrás: Origo

Ennél ráadásul be lehet kapcsolni, hogy a szín harmonizáljon az éppen futó képi tartalommal, azaz, ha a képernyő egy részén kéket látunk, akkor az ehhez tartozó „glóriaszekció" szintén kéken fog ragyogni. Ez nagyon jól néz ki, főleg persze sötétben, iszonyúan hatásos és tényleg egyedi. A rendszer pedig nem csak a képi információkat képes színekre váltani, de ha megadjuk neki mondjuk azt, hogy melyik országnak szurkolunk, akkor annak az országbnak a zászlaját fogja kivetíteni a tévé műgé a meccsek alatt.

Mennyi az annyi?

A 2022-es Philips Performance The One a világ egyik legjobb LED LCD készüléke. Azonban ennek ára van, hiszen jelenleg olyan 580 000 forintot kérnek el a 65 inches változatért, ezzel pedig az OLED és QLED televíziókkal került egy ligába. Ezt a közelgő foci-vb-nek köszönhetően hamarosan mindenféle akciók és promóciók csökkentik majd, de mindenesetre mi azt mondhatjuk, hogy aki szeretne egy elegáns külsejű, remek képminőséget produkáló, rengeteg app elérését biztosító, könnyen kezelhető tévét, annak ezt a modellt is érdemes számításba vennie.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!