Leszámol a kémkedő szervizesekkel a Samsung

mobiltelefon, ajánló, karácsony, tippek,
Samsung Galaxy S21 Ultra, a csúcs.
Vágólapra másolva!
Elrejthetőek lesznek a telefonokon lévő fotók és egyéb adatok a szerelők elől.
Vágólapra másolva!

A Dél-Koreában nyáron megkezdett tesztelését követően a Samsung bejelentette a mobiljaira szánt karbantartási üzemmód globális elérhetővé tételét. A funkció elsődleges célját az ügyfelek védelme jelenti, az aktiválását követően a készülék elrejti a háttértáron lévő felhasználói adatokat, továbbá a Galaxy Store-ból telepített mobilappokat a szervizesek elől.

Első körben a Galaxy S21 és Galaxy S22 mobilok tulajdonosai kapják meg a fejlesztést Forrás: Samsung

A karbantartási üzemmód csak az Android 13 és OneUI 5.0 kombinációtól kezdve lesz elérhető, ráadásul a gyártó hullámokban fogja ténylegesen aktiválni. Az első körben még idén a Galaxy S21 és Galaxy S22 mobilokon válik bekapcsolhatóvá, jövőre pedig folyamatosan bővül majd a funkciót támogató készülékek köre.

Az üzemmód használata rendkívül egyszerű, a mobil javításra való leadása előtt a Beállítások → Akku- és eszközkarbantartó menüben kell aktiválni, ujjlenyomatos hitelesítést és újraindítást követően gyári helyzetbe visszaállítotthoz hasonlóvá válik a készülék. A normál üzemmódba való visszalépés szintén sima ügy, ujjlenyomatos hitelesítést és újraindítást követően minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!