Környezetszennyező a legújabb Call of Duty

call of duty modern warfare ii videojáték
Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
Vágólapra másolva!
Hetven megabájt adat van a bolti dobozos kiszerelésében lévő korongon.
Vágólapra másolva!

A számítógépes játékok piacán már egy évtizede átvette a vezető szerepet a digitális terjesztés, amiben kulcsszerepet játszott a játékok gigantikus méretűre hízása, nem lett volna gazdaságos akár 5-10 darab dupla rétegű DVD-t betenni a dobozaikba. A konzolokon ez nem volt probléma, köszönhetően a Blu-ray meghajtóiknak, a kiadók masszívan nagyobb kapacitású korongokon tudják szállítani a termékeket.

Éppen ezért is óriási megdöbbenést okozott, hogy a ma megjelent Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022) bolti dobozos kiadásán csak 70 MB adat található, a maradék 150 GB játékállományt az interneten keresztül kell letölteniük a konzolos játékosoknak.

Ez majdnem értelmetlenné teszi a dobozos változat beszerzését: ugyan így eladható marad a használtpiacon a játék, viszont a bolti kiadásokat preferálók jókora része a gyenge letöltési sebességű netkapcsolata miatt nem állt még át a digitális verziók vásárlására.

Pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen őrült mennyiségű adatot letölteni a telepítésekor.

A helyzet további vonzata, hogy a közel üres korongot tartalmazó bolti kiadás környezetszennyezésnek titulálható: kár volt időt, pénzt, műanyagot, papírt, optikai korongot, logisztikai erőforrásokat pazarolni a dobozos kiadás legyártására és boltokba való eljuttatására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!