Elítélték a Pokémon Go miatt verekedett nyugdíjast

robert angelo matteuzzi pokémon go
Robert Matteuzzi (71) és Angelo Matteuzzi (30)
Vágólapra másolva!
A fiával nem csak megvert, de tóban fojtogatott egy rivális játékost.
Vágólapra másolva!

Négy évvel ezelőtt súlyos atrocitáshoz vezetett az USA Missouri államában a Pokémon Go mobiljáték, egy férfi verbálisan belekötött a jelenleg már 75 éves Robert Matteuzziba és a 35 éves Angelo Matteuzziba, állítása szerint az apa-fia páros csalással szerezték meg a játékbeli edzőtermét.

Robert Matteuzzi és Angelo Matteuzzi a 2018-as rendőrségi fotózásukon Forrás: St. Louis Megyei Rendőrkapitányság

A konfliktus gyorsan elfajult, a játékban Sammy the Bull néven ismert áldozat vallomása szerint Angelo rátámadt, a dulakodás során beestek a közpark tavába, mire a nyugdíjas Robert is beugrott, hogy csatlakozzon a fiatal Poké-mesterek harcához. A Matteuzzik helyben hagyták az áldozatot, az arcának összehorzsolása mellett szemsérülést, tört ujjhegyet és levált ujjkörmöt hozott számára a perpatvar. Robertnek csak kisebb sérülései lettek, míg Angelo elveszítette az egyik fogát és feldagadt az ökle.

A bűncselekmény nem volt magasan a bíróság prioritási listáján, így csak a napokban született ítélet az ügyben: mindkét Matteuzzi pénzbüntetést kapott, az idősebb Robertet pedig az áldozat fojtogatása miatt három nap elzárásra is ítélte a bíró.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!