Megszégyenült a méregdrága okos ajtózár

level lock+ okos ajtózár
Apple Watch és iPhone eszközök odaérintésével is könnyen feloldható a Level Lock+ okos ajtózár
Vágólapra másolva!
Kezdő zárfeltörők három abszolút primitív módon is kinyithatják a zárbetétjét.
Vágólapra másolva!

Október végén az okosotthonos kütyükben utazó Level piacra dobta a legújabb okos ajtózárát, a Level Lock+ modell még az Apple Store üzletekben is megvásárolható. A nagy érdekessége, hogy támogatja az Apple Home Key funkciót, így az ingatlanokba bejárók az Apple Watch okosórájuk vagy az iPhone mobiljuk odaérintésével is kinyithatják és bezárhatják, csak közel kell tartaniuk a kütyüjüket a zárhoz.

A termék elméletileg abszolút prémium, amelyre reflektál a 330 dolláros, avagy nettó 136 ezer forintos ára is. Ehhez képest a népszerű LockPickingLawyer YouTube-csatorna házigazdája nincs róla jó véleménnyel, a kulccsal nyitható zárszerkezetének tesztelésekor kiderült, hogy három egyszerű módszerrel is feltörhető, még abszolút kezdők számára sem jelent kihívást a kinyitása.

A youtuber érthetően rendkívül csalódott volt a zárszerkezet láttán, azonban a Lock+ legalább szabványos és cserélhető zárbetétet használ, így a vevők kicserélhetik egy tisztességes modellre a gyárilag mellékelt betétet. Ettől függetlenül a véleménye szerint ennyi pénzért elvárható volna, hogy a gyártó tisztességes zárbetétet mellékeljen a termékhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!