Világelső funkciót hozott az Elgato webkamerája

elgato facecam pro webkamera streaming streamer
Az internetes tartalomkészítést profi keretek közt űzőknek találták ki az Elgato Facecam Prót
Vágólapra másolva!
Szimultán képes 4K felbontásban és 60 képkockával rögzíteni.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel a piac egyik legjobb webkamerájával állt elő a streamereknek és gamereknek szánt kütyükre szakosodott Elgato, a Facecam Pro modellje a világon elsőként képes 4K/60FPS módban rögzíteni, így a felhasználóknak nem kell választaniuk a magas felbontás és a magas képkockasebesség között.

Az internetes tartalomkészítést profi keretek közt űzőknek találták ki az Elgato Facecam Prót Forrás: Elgato

A gyártó szerint a termékbe 1/1,8 hüvelykes Sony Starvis kameraszenzor került, így általánosságban véve jó a képminősége, plusz gyengébb fénykörülmények mellett sem vérzik el. A webkamera látószöge maximum 90 fok, manuális és automatikus fókuszálásra is lehetőséget ad, támogatja a digitális pásztázást, döntést, nagyítást.

További érdekességek, hogy a beépített jelfeldolgozóinak köszönhetően a számítógép plusz terhelése nélkül lehet vele egyszerre Full HD felbontásban streamelni és 4K-ban biztonsági mentést készíteni az adásról, a testre szabott beállításai pedig a kamera beépített háttértárára menthetőek.

A profi közönséget célzó Elgato Facecom Pro papíron már piacra került, az európai ajánlott fogyasztói ára 350 euró, nagyjából 143 ezer forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!