Segítene áramot spórolni a Windows 11

Young happy businesswoman working on laptop in the office. Using Laptop Wireless Technology Computer White Collar Worker Using Computer Creative Occupation New Business Leisure Activity Businesswoman One Woman Only Women Females Surfing the Net Inspiratio
Happy businesswoman sitting in the office and working on computer.
Vágólapra másolva!
Ajánlatokat tesz majd a számítógép fogyasztásának csökkentésére.
Vágólapra másolva!

Az energiaárak elszállása világ számos táján hirtelen széles kör számára tette fontossá az árammal való takarékoskodást. Ezt megkönnyítendő a Microsoft csendben egy új ajánlópanellel bővítette a Windows 11 nyilvános fejlesztői előzetesét, a build 25231 változatban debütált oldal javaslataival a töredékére csökkenthető lehet inaktív időszakokban a számítógépek áramfogyasztása.

Pár kattintással jelentősen csökkenthető lehet az asztali és hordozható számítógépek fogyasztása Forrás: Getty Images/BraunS

A Gépház energiagazdálkodási szekciójában megjelent oldal jelenleg ötféle ajánlást tesz, amelyek egyenként megfogadhatóak vagy elutasíthatók: kapcsoljon ki három perc után a kijelző, kerüljön három perc után alvó állapotba a PC, a kiegyensúlyozott helyett az energiatakarékos fogyasztási séma legyen aktív, ne kapcsoljon be a képernyőkímélő, továbbá működjön sötét módban a Windows.

Ezek a beállítási lehetőségek önmagukban egyáltalán nem újdonságok, a többségük évtizedek óta elérhető a Windowsban, így aki most rögtön csökkentené a számítógépének magára hagyott állapotban való fogyasztását, az megkeresheti a releváns opciókat a Gépház alkalmazás Rendszer → Energiagazdálkodás részében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!