Még több önreklám jöhet a Windows 11-be

windows 11
Reklámüzenetek kerülhetnek a Windows 11 lekapcsolómenüjébe
Vágólapra másolva!
Most épp a kikapcsolómenüben reklámozna a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A Windows 8-tól kezdődően a Microsoft egyre gyakrabban nézi reklámtáblának az operációs rendszereit. A kéretlen alkalmazások Start menüben való hirdetése, továbbá az Edge böngésző használatának többféle módon történő erőltetése után a vállalat új ötletekkel állt elő, nemrég reklámcsíkokat tesztelt a Windows 11 fájlkezelő appjában, most pedig a rendszer lekapcsoló menüjét turbózná fel szükségtelen tanácsokkal.

Reklámüzenetek kerülhetnek a Windows 11 lekapcsolómenüjébe Forrás: Albacore / Twitter

Erre az Albacore hívta fel a figyelmet, a Windows 11 újabb fejlesztői előzeteseiben a számítógép kikapcsolásához és zárolásához hasonló opciókat tartalmazó menüben a Microsoft-fiók létrehozására és a OneDrive használatára buzdító üzenetek jelenhetnek meg.

Egyelőre nem biztos, hogy a Fájlkezelő és a lekapcsolómenü valóban reklámokat kezdenek majd mutogatni, azonban a tesztelt ötletek még visszafogottnak tűnnek azokhoz a praktikákhoz képest, amelyekkel a Microsoft a böngészőjének használatára próbálja évek óta rábírni a számítógépezőket. Ezek jelentős felhasználói és iparági kritikákat váltottak ki, ám a Microsoft ennek ellenére sem hajlandó megszabadulni tőlük, így nem látható, hogy mi akadályozná meg az újabb hirdetések elhelyezésében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!