5 tökéletes karácsonyi ajándéktipp gamereknek

Gamer, kiegészítók, játékos, videojáték
Egy új gamerlaptopnál azért vannak sokkal olcsóbb tippjeink is.
Vágólapra másolva!
Az alapvetően játékosoknak szánt, de persze másra is használható termékek között akadnak olyanok is, amelyek jól használhatóak, ám még sem drágák. Ezekből válogattunk össze néhányat.
Vágólapra másolva!

Elmúltak már azok az idők, amikor a videójátékozás csak egy szűk réteg szórakozása volt. Ma már játszanak gyerekek, felnőttek, férfiak és nők, fiúk és lányok egyaránt, ráadásul tömegesen. Ebben pedig semmi túlzás nincs, hiszen a piackutató cégek jelenleg több száz millióra teszik azok számát, akik rendszeresen játszanak valamilyen elektronikus eszközön.

Egy új gamerlaptopnál azért vannak sokkal olcsóbb tippjeink is. Forrás: Origo

Ezek után senkit sem lephet meg, hogy rengeteg olyan piaci szereplő van, amelyik kifejezetten az ő igényeik kielégítésére gyárt különféle termékeket. És itt most nem is kizárólag a programokra, szoftverekre kell gondolni, hanem konkrét, kézzel fogható eszközökre is. Természetesen a választék e készülékekből óriási, és az is tény, hogy a rengeteg nagy tudású, innovatív ám méregdrága darab mellett akadnak olyanok is, amelyek jól használhatóak, azonban az áruk nem hatalmas. Értelemszerűen ez utóbbi csoport tagjai azok, amelyeket a legtöbben keresnek, hiszen sok ember egyszerűen nem tud vagy akar vagyonokat áldozni gamer ketyerékre. Mostani válogatásunkban pontosan erre a csoportra céloztunk, és olyan készülékeket gyűjtöttünk csokorba, amelyek akár karácsonyi ajándékként is megállhatják a helyüket.

Mikrofonos fejhallgató - MSI Immerse GH20

Mindössze 12 000 forintba kerül az MSI Immerse GH20, és ezért az összegért cserébe az ember egy remek mikrofonos fejhallgatót kap. A 40 mm-es hangszórók meglepően jó hangminőséget produkálnak, az erőteljes basszusoknak köszönhetően a megszólalás dinamikus, és a tisztaságra sem lehet panasz.

MSI Immerse GH20, fejhallgató. Forrás: Origo

A fej- és fülpárnák puhák, a 245 grammos súlyával könnyűnek számító termék hosszú órák után sem válik kényelmetlenné a tapasztalataink szerint. Jár hozzá egy eltávolítható mikrofon, amelyet zajszűrő technológiával láttak el, és ennek köszönhetően mindig jól hallhatnak minket a vonal túlsó végén. A kábelét szövet borítja, így gyakorlatilag képtelenség összegubancolni, a vezetéken pedig egy kényelmesen elérhető kezelőpanelnek is szorítottak helyet. A kábel 3,5 mm-es jack csatlakozóban végződik, aminek révén telefonra, kontrollerre, tabletre, PC-re és notebookra is egyszerűen rádugható.

Monitor - Samsung Odyssey G3

Vannak már kifejezetten játékra tenyésztett monitorok, amelyek legfontosabb tulajdonsága a magas képfrissítési frekvencia. Ennek köszönhetően lényegesen több képkockát tudnak megjeleníteni másodpercenként, mint hagyományos rokonaik. Mindez pedig óriási jelentőséggel bír, hiszen egyrészt a gyors mozgást folyamatosabbnak érzékelik a felhasználók, másrészt pedig hamarabb kerülnek a szemük elé a képi információk, ez pedig döntő is lehet akár.

Samsung Odyssey G3, monitor. Forrás: Origo

Ilyen termék a Samsung Odyssey G3 monitor, amelynek 24 hüvelykes verziója már durván 60 000 forinttól megvehető, és ezzel az olcsóbb gamer monitorok közé tartozik. A 144 Hz-es maximális képfrissítési rátát produkáló termék válaszideje mindössze 1 ms, és az input lagja is kellemesen alacsony. A 16:9 képarányú termék Full HD felbontású, kontrasztja megfelelő, 3000:1, 250 nites maximális fényereje pedig átlagos beltéri használathoz bőven elégséges. A képernyő függőlegesen tologatható a nyakon, dönthető és el is forgatható, azaz kényelmesen pozicionálható.

Egér - Lenovo Legion M200

Sokan talán nem is gondolnák, de a játék során egy jó egér kulcsfontosságú lehet. A megfelelő érzékenység, a mozgás pontos lekövetése óriási jelentőséggel bír. És az sem árt, ha akadnak programozható gombok e periférián, hiszen ezek segítségével sokkal gyorsabban lehet elérni bizonyos funkciókat, például a főszereplő hamarabb kaphatja elő a fegyverét vagy a gyógyító italát.

Lenovo Legion M200, a gamer egér Forrás: Origo

A kifejezett szemrevaló dizájnnal megtámogatott Lenovo Legion M200 jelenleg az egyik legjobb ár/érték arányú versenyző ebben a szektorban. Az érzékenysége eléri a 2400 DPI-t, ami remek értéknek számít, és az érzékenység 4 fokozatban állítható. Könnyen kezelhető, és beállítható, nincs szükség hozzá bonyolult szoftverre. Öt gomb kapott rajta helyet, a fogása kényelmes, a súlya nem vészes, mindössze 15 dekát nyom, kábelét pedig fonott szövésű anyag borítja, aminek köszönhetően a vezeték nem tud összegubancolódni. A termék már 6000 forinttól megvásárolható.

Kormány - Subsonic Superdrive Multi

A Subsonic egy francia cég, amely nagyon komoly energiákat mozgat meg annak érdekében, hogy kedvező áron kínáljon olcsó gamer termékeket. A választékukban megtalálhatóak a kormányok is, amelyek egyike a Superdrive Multi névre hallgató termék. A 20 000 forintba kerülő eszköz PS3, PS4, Xbox One és Nintendo Switch konzolokkal kompatibilis, de a vállalat gyárt természetesen PC-hez csatlakoztatható, hasonló kivitelű és árú berendezést is.

Subsonic Superdrive Multi, kormány. Forrás: Origo

A Superdrive Multiról nem hiányoznak a programozható gombok, és jár mellé egy külön pedál kiegészítő is. Ez utóbbi egyrészt nagyon hasznos, ráadásul még inkább segít megteremteni annak az illúzióját, hogy egy "igazi" autóban ül a felhasználó. A kerék ellenállása megfelelő, az asztalra stabilan rögzíthető. Az erővisszacsatolás technológia hiányzik belőle, de hát ennyi pénzért ezt nem is várhatjuk.

Laptop - Acer Nitro 5

A végére hagytunk egy olyan terméket, amely drágának tűnik, de a maga kategóriájában olcsónak minősül. Ez a 270 000 forintba kerülő Acer Nitro 5, amivel már gond nélkül lehet játszani a remek grafikájú programokkal is. Egy Intel Core i5 processzorra épül, van benne 8 GB RAM és egy NVIDIA GeForce GTX 1650 videókártya is.

Acer Nitro 5. Forrás: Origo

Full HD felbontású, 15,6 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amelynek képfrissítési rátája 144 Hz-es, ez pedig a játékoknál különösen fontos lehet. A klaviatúrája mögül nem hiányozhat a háttérvilágítás, beépített egere pedig kellően nagy és érzékeny. A készülék természetesen nem csak játékra alkalmas, hanem irodai vagy kép- és videószerkesztő programok futtatására is, illetve filmezni is remekül lehet rajta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!