Az alapvetően játékosoknak szánt, de persze másra is használható termékek között akadnak olyanok is, amelyek jól használhatóak, ám még sem drágák. Ezekből válogattunk össze néhányat.

Elmúltak már azok az idők, amikor a videójátékozás csak egy szűk réteg szórakozása volt. Ma már játszanak gyerekek, felnőttek, férfiak és nők, fiúk és lányok egyaránt, ráadásul tömegesen. Ebben pedig semmi túlzás nincs, hiszen a piackutató cégek jelenleg több száz millióra teszik azok számát, akik rendszeresen játszanak valamilyen elektronikus eszközön.

Egy új gamerlaptopnál azért vannak sokkal olcsóbb tippjeink is.Forrás: Origo

Ezek után senkit sem lephet meg, hogy rengeteg olyan piaci szereplő van, amelyik kifejezetten az ő igényeik kielégítésére gyárt különféle termékeket. És itt most nem is kizárólag a programokra, szoftverekre kell gondolni, hanem konkrét, kézzel fogható eszközökre is. Természetesen a választék e készülékekből óriási, és az is tény, hogy a rengeteg nagy tudású, innovatív ám méregdrága darab mellett akadnak olyanok is, amelyek jól használhatóak, azonban az áruk nem hatalmas. Értelemszerűen ez utóbbi csoport tagjai azok, amelyeket a legtöbben keresnek, hiszen sok ember egyszerűen nem tud vagy akar vagyonokat áldozni gamer ketyerékre. Mostani válogatásunkban pontosan erre a csoportra céloztunk, és olyan készülékeket gyűjtöttünk csokorba, amelyek akár karácsonyi ajándékként is megállhatják a helyüket. 

Mikrofonos fejhallgató - MSI Immerse GH20

Mindössze 12 000 forintba kerül az MSI Immerse GH20, és ezért az összegért cserébe az ember egy remek mikrofonos fejhallgatót kap. A 40 mm-es hangszórók meglepően jó hangminőséget produkálnak, az erőteljes basszusoknak köszönhetően a megszólalás dinamikus, és a tisztaságra sem lehet panasz. 

MSI Immerse GH20, fejhallgató.Forrás: Origo

A fej- és fülpárnák puhák, a 245 grammos súlyával könnyűnek számító termék hosszú órák után sem válik kényelmetlenné a tapasztalataink szerint. Jár hozzá egy eltávolítható mikrofon, amelyet zajszűrő technológiával láttak el, és ennek köszönhetően mindig jól hallhatnak minket a vonal túlsó végén. A kábelét szövet borítja, így gyakorlatilag képtelenség összegubancolni, a vezetéken pedig egy kényelmesen elérhető kezelőpanelnek is szorítottak helyet. A kábel 3,5 mm-es jack csatlakozóban végződik, aminek révén telefonra, kontrollerre, tabletre, PC-re és notebookra is egyszerűen rádugható. 

Monitor - Samsung Odyssey G3

Vannak már kifejezetten játékra tenyésztett monitorok, amelyek legfontosabb tulajdonsága a magas képfrissítési frekvencia. Ennek köszönhetően lényegesen több képkockát tudnak megjeleníteni másodpercenként, mint hagyományos rokonaik. Mindez pedig óriási jelentőséggel bír, hiszen egyrészt a gyors mozgást folyamatosabbnak érzékelik a felhasználók, másrészt pedig hamarabb kerülnek a szemük elé a képi információk, ez pedig döntő is lehet akár.

Samsung Odyssey G3, monitor.Forrás: Origo

Ilyen termék a Samsung Odyssey G3 monitor, amelynek 24 hüvelykes verziója már durván 60 000 forinttól megvehető, és ezzel az olcsóbb gamer monitorok közé tartozik. A 144 Hz-es maximális képfrissítési rátát produkáló termék válaszideje mindössze 1 ms, és az input lagja is kellemesen alacsony. A 16:9 képarányú termék Full HD felbontású, kontrasztja megfelelő, 3000:1, 250 nites maximális fényereje pedig átlagos beltéri használathoz bőven elégséges. A képernyő függőlegesen tologatható a nyakon, dönthető és el is forgatható, azaz kényelmesen pozicionálható. 

Egér - Lenovo Legion M200

Sokan talán nem is gondolnák, de a játék során egy jó egér kulcsfontosságú lehet. A megfelelő érzékenység, a mozgás pontos lekövetése óriási jelentőséggel bír. És az sem árt, ha akadnak programozható gombok e periférián, hiszen ezek segítségével sokkal gyorsabban lehet elérni bizonyos funkciókat, például a főszereplő hamarabb kaphatja elő a fegyverét vagy a gyógyító italát.

Lenovo Legion M200, a gamer egérForrás: Origo

A kifejezett szemrevaló dizájnnal megtámogatott Lenovo Legion M200 jelenleg az egyik legjobb ár/érték arányú versenyző ebben a szektorban. Az érzékenysége eléri a 2400 DPI-t, ami remek értéknek számít, és az érzékenység 4 fokozatban állítható. Könnyen kezelhető, és beállítható, nincs szükség hozzá bonyolult szoftverre. Öt gomb kapott rajta helyet, a fogása kényelmes, a súlya nem vészes, mindössze 15 dekát nyom, kábelét pedig fonott szövésű anyag borítja, aminek köszönhetően a vezeték nem tud összegubancolódni. A termék már 6000 forinttól megvásárolható. 

Kormány - Subsonic Superdrive Multi

A Subsonic egy francia cég, amely nagyon komoly energiákat mozgat meg annak érdekében, hogy kedvező áron kínáljon olcsó gamer termékeket. A választékukban megtalálhatóak a kormányok is, amelyek egyike a Superdrive Multi névre hallgató termék. A 20 000 forintba kerülő eszköz PS3, PS4, Xbox One és Nintendo Switch konzolokkal kompatibilis, de a vállalat gyárt természetesen PC-hez csatlakoztatható, hasonló kivitelű és árú berendezést is.

Subsonic Superdrive Multi, kormány.Forrás: Origo

A Superdrive Multiról nem hiányoznak a programozható gombok, és jár mellé egy külön pedál kiegészítő is. Ez utóbbi egyrészt nagyon hasznos, ráadásul még inkább segít megteremteni annak az illúzióját, hogy egy "igazi" autóban ül a felhasználó. A kerék ellenállása megfelelő, az asztalra stabilan rögzíthető. Az erővisszacsatolás technológia hiányzik belőle, de hát ennyi pénzért ezt nem is várhatjuk. 

Laptop - Acer Nitro 5

A végére hagytunk egy olyan terméket, amely drágának tűnik, de a maga kategóriájában olcsónak minősül. Ez a 270 000 forintba kerülő Acer Nitro 5, amivel már gond nélkül lehet játszani a remek grafikájú programokkal is. Egy Intel Core i5 processzorra épül, van benne 8 GB RAM és egy NVIDIA GeForce GTX 1650 videókártya is.

Acer Nitro 5.Forrás: Origo

Full HD felbontású, 15,6 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amelynek képfrissítési rátája 144 Hz-es, ez pedig a játékoknál különösen fontos lehet. A klaviatúrája mögül nem hiányozhat a háttérvilágítás, beépített egere pedig kellően nagy és érzékeny. A készülék természetesen nem csak játékra alkalmas, hanem irodai vagy kép- és videószerkesztő programok futtatására is, illetve filmezni is remekül lehet rajta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!