Sokkoló áron kelt el Steve Jobs letaposott szandálja

steve jobs szandál
Erősen viseltes, de nem széthulló állapotúnak titulálta Steve Jobs szandálját az aukcióház
Vágólapra másolva!
Hozzáadott érték, hogy örökre benne maradt az informatikai úttörő lábnyoma.
Vágólapra másolva!

Köztudottan őrült pénzekért cserélnek gazdát az Apple korai időszakából származó relikviák, azonban a legendás Steve Jobs személyes tárgyai ritkán kerülnek kalapács alá, részben mivel a puritán életmódja miatt nagyon kevés tárgyat birtokolt. Éppen ezért is keltett óriási izgalmat a fanatikus és tehetős Apple-gyűjtők körében a Julien's Auctions aukciósház néhány nappal ezelőtti árverése, Elvis Presley, Kurt Cobain és John Lennon személyes tárgyai mellett Jobs letaposott szandálja is kalapács alá került.

Erősen viseltes, de nem széthulló állapotúnak titulálta Steve Jobs szandálját az aukcióház Forrás: Julien’s Auctions

A leírás szerint Birkenstock márkájú szandált a 70-es és 80-as években, az Apple megalapítását követően viselte Steve Jobs. Méghozzá láthatóan sokat, azonban jelen esetben értéknövelő extra, hogy örökre benne maradt a lábnyoma, a vevő feltehetően nem kíván szó szerint a nyomdokaikban járni. Az ereklyét a Steve Jobs számára ingatlankezelési munkát végzett Mark Sheff halászta ki annak idején a szemétből, miután Jobs egy nagytakarítás során utasítást adott a leharcolt lábbeli kidobására.

A Julien's Auctions nem becsülte alá Steve Jobs ikonikus szandáljainak értékét, a körülményeket tekintve olyan 60-80 ezer dolláros vételi árra számított. Ehhez képest a munkatársai és az eladó pezsgőt bonthattak az árverést követően, a vevő ugyanis 218 750 dollárt,

durván 87,4 millió forintot adott érte.

A szandál mellé NFT is járt, a benne lévő linkre kattintva megtekinthető 360 fokban körbefényképezve a lábbeli, ám ez jó eséllyel cseppet sem befolyásolta, hogy mennyit volt hajlandó adni érte a gyűjtő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!