Egy halott és tizennyolc sérült az Apple boltjában

apple store hingham
Egy férfi a helyszínen meghalt
Vágólapra másolva!
Nagy sebességgel átzúgott egy terepjáró az elektronikai kereskedés kirakatán.
Vágólapra másolva!

Megdöbbentő tragédia történt hétfőn a Massachusetts állambeli Hingham kisvárosban, egy Toyota 4Runner átzúgott a helyi Apple Store kereskedés kirakatán, a szemtanúk szerint olyan 80 km/h sebességgel haladhatott. A szerencsétlenség során egy 65 éves férfi a helyszínen meghalt, tizennyolcan kórházi ellátásra szorultak, ketten súlyos állapotban vannak.

A 2019-es évjáratú terepjárót az 53 éves Bradley Rein vezette, a sofőr kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A rendőrségnek adott vallomása alapján bevásárlókörúton járt a városban, mikor a jobb lába tisztázatlan módon rászorult a gázpedálra, és hiába próbálta ballal taposni a féket, a járművet megállítani nem tudta. A férfi józan volt a baleset során, egyéb tudatmódosító szer hatása alatt sem állt, az autójával tudomása szerint nem volt műszaki probléma.

Reint őrizetbe vette a rendőrség, az ügye karácsony előtt kerül újból terítékre a bíróságon, 100 ezer dollár óvadékot állapított meg a bíró. Ha ki tudja fizetni, akkor értesítenie kell a bíróságot Massachusetts elhagyásának szándékáról, továbbá volán mögé sem ülhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!