Univerzálisan elérhető a legújabb Windows 10

apple macbook laptop notebook noteszgép számítógépezés home office otthoni munka távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Pár kattintással frissíthetnek rá a rendszer valamelyik korábbi főverzióját használók.
Vágólapra másolva!

Újabb állomásához ért az október közepén megjelent Windows 10 2022 Update terjesztése, a Microsoft beszámolója szerint az operációs rendszer legújabb 22H2 főverziója már széles körben elérhető. Ez azt jelenti, hogy a Gépház alkalmazás Windows Update felületén manuális frissítéskeresést végrehajtva már mindenkinél meg kell jelennie, hacsak nincs valamilyen specifikus inkompatibilitási gond a konfigurációjával, ami miatt a Microsoft szándékosan blokkolja a telepítését.

A többségnél pár perc alatt települ a Windows 10 legújabb főverziója. Feltűnő újításokat nem hoz a korábbi kiadáshoz képest, csak egy kisebb szervizcsomagról van szó Forrás: Andrew Neel / Pexels

A Windows 10 2022 Update jelen pillanatban teljesen automatikusan még nem települ a számítógépekre. Aki nem tudja, hogy a Windows 10 melyik főverziója fut a számítógépén, annak érdemes lefuttatni a manuális frissítéskeresést, és adott esetben átváltania a felajánlott újabb főverzióra, nehogy biztonsági frissítések nélkül maradjon.

Ehhez kapcsolódóan érdemes tudni, hogy a Windows 10 May 2021 Update (21H1) főverzió decemberben kap utoljára biztonsági javításokat, így aki még ezen a változaton lenne, annak sürgősen át kell állnia egy újabb kiadásra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!