A Sony eddigi leghosszabb életciklusú konzolja lehet a jelenlegi generációs modell.

Friss információra derült fény a Sony középtávú játékkonzolos elképzelései kapcsán, az Activision Blizzard játékkiadó Microsoft általi felvásárlását blokkolni próbáló vállalat a brit versenyhatóságnak benyújtott dokumentumában elárulta, hogy tervbe van véve a PlayStation 6 piacra dobása.

Nagyon sokat kell még várni a PlayStation 5 utódjára, bár ez nem feltétlenül rossz hír, egyáltalán nem olcsók a játékkonzolokForrás: Sony

A Sony specifikus évet is megjelölt a várható megjelenésére, ám ezt a dokumentum nyilvánosságra hozott verziójából kicenzúrázta a hatóság. Viszont a szövegkörnyezet és az érvelések alapján az Ampere Analysis piackutató cégnél dolgozó Piers Harding-Rolls kikövetkeztette, hogy a Call of Duty elveszítése miatt aggódó cég 2028-at adhatott meg a következő konzoljának piacra dobási éveként.

Mindez azt jelenti, hogy a PS5 lehet a konzolszéria történetének leghosszabb, nyolc év életciklusú modellje. Kontextusként a PlayStation első két generációja hat évet élt, míg a harmadik és a negyedik generáció esetében hét év volt az életciklus.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!