PlayStation 5 landolhat a Sony és a Honda autóiban

Sony, Vision-S
06 January 2020, US, Las Vegas: The prototype of an electrically driven vehicle from Sony, "Vision-S", will be presented at the technology trade fair CES. Photo: Florian Schuh/dpa Themendienst/dpa
Vágólapra másolva!
Szórakoztatási lehetőségekben köröket kívánnak verni a Teslára.
Vágólapra másolva!

A többség jó eséllyel nem hallott az idén szeptemberi fejleményről, hogy közös autógyártót alapított a Sony és a Honda. A Sony Honda Mobility nevű vállalat még nem választott magának márkanevet, csak elektromos autók tervezésével foglalkozik, 2025-ben szeretné piacra dobni az első modelljét.

Még a Hondával való partnerség előtt, a CES 2020 során leplezte le a Vision S koncepcióautóját a Sony Forrás: AFP/Florian Schuh

A napokban érkezett egy új információ a közös vállalat háza tájáról, a Sony mesterséges intelligenciával és robotikával foglalkozó divíziójának vezetője azt nyilatkozta a Financial Times-nak, hogy nagyon komoly szórakoztatórendszert terveznek beépíteni a közös kocsiba.

„A Sony olyan tartalmakkal, szolgáltatásokkal és szórakoztatási technológiákkal rendelkezik, amelyek megmozgatják az embereket. Adaptáljuk ezeket a gépjárműves projektbe, ez lesz az erősségünk a Teslával szemben. A Tesla semmilyen tartalmi szolgáltatást nem kínál" – fejtette ki Izumi Kawanishi.

A vezető szerint műszakilag lehetséges PlayStation 5-öt integrálni a járműbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!