Éveken át extrém pénzeket költöttek Miami felkapott szórakozóhelyein.

Mindenhol érezteti magát a kriptovaluták piacának idén nyáron történt összeomlása, az abszurdan félremenedzselt FTX pénzváltó csődjét követően a Financial Times szerint még Miami éjszakai klubjait is megcsapta a kriptaüzlet irányából áradó bomlásszag. Florida legnépesebb városa az egyesült államokbeli kriptoközösség egyik gócpontjaként szolgált, odasereglettek élni és szórakozni a kisebb befektetésekből vagy startupok indításából egyik pillanatról a másikra rendkívül gazdaggá vált fiatalok.

Mindenki előtt próbáltak felvágni a kriptoüzletből hirtelen jött vagyonukkal a fiatalokForrás: Getty Images/gilaxia/Gilaxia

A rendkívül színes éjszakai élettel rendelkező város divatos és drága éjszakai klubjait menedzselők szerint az egyik pillanatról a másikra jelentek meg a kriptoüzletből dúsgazdaggá vált fiatalok, és helyi mércével is extrém pénzeket kezdtek költeni, hogy felvágjanak mások előtt a vagyonukkal.

„Meg akarták mutatni, hogy határtalanul gazdagok. Előfordult, hogy 12 vagy 24 üveget rendeltek a létező legdrágább pezsgőkből, de az elfogyasztásuk helyett csak magukra locsolták azokat" – emlékezett vissza Andrea Vimercati, a Moxy Hotel ételekkel és italokkal foglalkozó vezetője.

A Financial Times szerint olyan esetek is voltak, mikor víz helyett pezsgővel töltették fel a medencéket, idegeneknek mutogatták a kriptopénztárcáik egyenlegét, vagy épp nagy mennyiségű készpénzt adtak 50 Cent rappernek, hogy koncert közben szórja a közönség közé.

A beszámoló szerint amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is tűntek az elmúlt időszakban Miami éjszakai életéből a fiatal kriptomilliomosok, az éjszakai klubok pedig siratják őket, hiszen

kimagaslóan jövedelmező üzlet volt a kiszolgálásuk.

Erősen kérdéses, hogy valaha visszatérnek-e, miután nem úgy tűnik, mintha csak átmeneti váltságot élne a kriptovaluták piaca.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!