Több frissítés érkezik majd a OnePlus mobiljaira

OnePlus 10 Pro
Vágólapra másolva!
A jövő évtől a gyártó lekörözi majd a Google-t és felveszi a versenyt a Samsunggal.
Vágólapra másolva!

Újabb mobilgyártó döntött a szoftveres támogatásának meghosszabbítása mellett, a kimagasló ár-érték arányú termékeiről ismert OnePlus vásárlói is jobb bánásmódban részesülnek majd. A márka szoftveres erőfeszítéseiért felelős Gary Chen szerint így hosszabbá válhat a készülékek életciklusa, bár a többség valószínűleg nem cseréli le csak azért a mobilját, mert nem kap már rendszerfrissítéseket.

Jó esély van rá, hogy csak a legdrágább készülékekhez jár majd különösen hosszú ideig a támogatás Forrás: OnePlus

Az új koncepció jegyében a 2023-tól piacra kerülő egyes OnePlus okostelefonok négy éven keresztül kapják meg az Android legújabb főverzióját, biztonsági frissítéseket pedig öt éven keresztül biztosít hozzájuk a gyártó; a jelenlegihez képest ez mindkét esetében plusz egy-egy évet jelent.

A lépéssel a OnePlus tovább biztosít majd frissítéseket a mobiljaihoz, mint a Pixelekhez a Google, továbbá azonos szintre lép a támogatási periódus terén a Samsunggal. Természetesen még kiderül, hogy hány jövőbeli készülékére lesz ténylegesen elérhető az ajánlat, a gyártó eddigi praktikái alapján esélyes, hogy csak a drága modelleket vásárlók részesülnek különleges bánásmódban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!