Feltalálták a 600 Hz-es laptopkijelzőt

boe gamer laptop 600hz
Másodpercenként 600 alkalommal képes frissíteni a képét a BOE gamer laptopokba szánt kijelzője
Vágólapra másolva!
Már csak az a kérdés, hogy kinek és miért van rá szüksége.
Vágólapra másolva!

Villantós hardverrel készült a World Display Industry Conference kijelzőipari szakmai kiállításra a kínai BOE, demonstrálta a világ első 600 Hz-es laptopkijelzőjét. A rekord képfrissítési sebességen túl egyelőre annyit tudni a panelről, hogy 16 hüvelyk képátlójú, a gyártó egy márkajelzés nélküli, NVIDIA GeForce RTX videóvezérlős laptopban mutogatta.

Másodpercenként 600 alkalommal képes frissíteni a képét a BOE gamer laptopokba szánt kijelzője Forrás: ITHome

A 600 Hz-es képfrissítési sebesség alapvetően jól hangzik, de a gyakorlatban jó eséllyel teljesen felesleges lesz majd ilyen mutatványra képes panelt tenni a gamer laptopokba, a döntő többség jó eséllyel semmi különbséget sem észlel majd rajta egy 240 Hz-es kijelzőhöz képest. Mindeközben az előnyeinek teljes kihasználása a legtöbb játékban lehetetlen, ha pedig sikerül 600 képkockás sebességgel renderelni, az indokolatlan mértékben növeli majd a laptop fogyasztását és hőtermelését.

Érdekességként a legnagyobb képfrissítési sebességre képes laptopkijelző 480 Hz-et tud, jelenleg az Alienware M17 R5 és Alienware X17 R2 noteszgépekbe kérhető opcionális extraként.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!