Óriási változás jön a Google találati oldalán

tanuló lány laptop könyv
Vágólapra másolva!
Megszűnik a lapozás, számítógépeken is átáll a végtelen görgetésre a keresőmotor.
Vágólapra másolva!

Sokak által régóta áhított fejlesztés kezdett fokozatosan elérhetővé válni a Google keresőmotor számítógépes böngészőkben való használatra szánt felületén, a cég elsőként az Egyesült Államokban aktiválni kezdte a végtelen görgetést. A funkciónak hála eltűnik a keresési találatokat mutató oldalak aljáról a lapozási funkció, nem kell majd manuálisan átkattingatni a következő találati oldal mutatására.

A mobilos böngészőkre optimalizált felületén a Google már jó ideje használja a végtelen görgetést, a lefelé görgetés során az első négy találati oldal tartalma töltődik be automatikusan, ezt követően a további találatok megjelenítéséhez a „Több" feliratú gombra kell koppintani a lista alján. Most ugyanez kezdett hullámokban elérhetővé válni a számítógépes böngészőkben, bár négy helyett hat oldalnyi keresési találat töltődik be automatikusan a görgetés során.

A Google szerint a fejlesztésnek kényelmi okai vannak, a vállalat jó eséllyel azon kritikákra próbál reagálni, melyek szerint a sok hirdetés és tartalmi kártya miatt egyre gyakrabban csúsznak le az első találati oldalról a releváns keresési találatok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!