Elhalasztotta a netlassítás bevezetését a Starlink

starlink parabola antenna dishy mcflatface
A Starlink antennája
Vágólapra másolva!
Kaptak némi haladékot a messze átlagon felüli adatforgalmat bonyolítók.
Vágólapra másolva!

Óriási mértékben bővítette idén a Starlink műholdas internetszolgáltatás lefedettségi területét és felhasználási körülményeit a SpaceX, a besereglett új felhasználók viszont alaposan csökkentették az elmúlt hónapokban a letöltési és feltöltési sebességeket. A Speedtest szerint éves összehasonlításban az idei második negyedévben országtól függően 9-54% lassulás volt tapasztalható, konkrét példát hozva az USA-ban 90,6 Mbps helyett már csak 62,5 Mbps átlag letöltési sebességet mért.

A Starlink antennája Forrás: SpaceX

A helyzet részleges kezelése érdekében november elején a szolgáltató közhírré tette, hogy december elejétől a 7-23 óra időszakban lassítani fogja azok internetét, akik a számlázási ciklusuk ezen időintervallumában már leforgalmaztak 1 TB (1024 GB) adatmennyiséget. A Starlinket fix helyen használók gigabájtonként 25 cent felárért feloldhatják majd a lassítást, míg a járművekre szánt előfizetési csomagok esetén nem lesz ilyen opció.

Most váratlanul fordulattal a Starlink bejelentette a fair használati szabály bevezetésének eltolását, december eleje helyett várhatóan

csak 2023 februárjának elején lépteti azt életbe.

Indoklás nem járt a döntés mellé, így nem világos, hogy milyen okból halasztotta el a messze átlagon felüli adatforgalmú felhasználók megzabolázását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!