Nintendo Switchre is jöhet a Call of Duty

Call of Duty: Black Ops - Cold War
Call of Duty: Black Ops - Cold War
Vágólapra másolva!
Összeomlott a Sony érvelése az Activision Blizzard felvásárlása ellen.
Vágólapra másolva!

Komoly lépést tett az Activision Blizzard felvásárlása felé a Microsoft, az üzlet versenyhatóságokkal való jóváhagyatása érdekében tíz éves szerződést ajánlott a Sonynak, a Nintendónak, továbbá a Steam digitális számítógépes játékboltot üzemeltető Valve-nak a Call of Duty platformjaikon való kiadására.

A Microsoft szűkítés helyett szélesítené a Call of Duty jövőbeli részeivel játszani képes gamerek körét Forrás: Activision

A szerződés természetesen csak a 69 milliárd dolláros akvizíció sikeres lebonyolítását követően lépne életbe, bíróságon behajtható vállalást jelentene az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, továbbá az Európai Unióban arra, hogy a Call of Duty összes része megjelenne PlayStation és Nintendo konzolokra, továbbá a PC-s változata terjesztésre kerülne Steamen.

A lépéssel összedőlt a felvásárlást a versenyhatóságoknál minden erejével fúró Sony érvelése, miszerint a Microsoft megvonná a PlayStationnel rendelkezőktől a Call of Duty jövőbeli részeit. Ráadásul Nintendo Switchre jelenleg egyáltalán nem érhető el a játékszéria, az eddig nem támogatott konzolra való kiadása minden bizonnyal segít puhítani a hatóságok döntéshozóinak szívét.

Természetesen a Microsoft nem pusztán felebaráti szeretetből tette mindezen vállalásokat, az akvizíciónak minél előbb vissza kell hoznia a józan ésszel felfoghatatlan árát, a pénznyomtató Call of Duty elérhetőségének limitálása vállalhatatlan üzleti döntés volna a vállalat részéről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!