Elérhető a Google Pay a Takarékbanknál

Google Pay, fizetés, 
 Wroclaw,,Poland,-,Nov,06,,2019:,Man,Holding,Smartphone,With shop,smartphone,data,pinpad,gadget,android,screen,global,illustr
Wroclaw, Poland - NOV 06, 2019: Man holding smartphone with Google Pay logo. Google Pay is electronic wallet developed by Google.
Vágólapra másolva!
Végre az androidos ügyfelek is képesek érintés nélkül fizetni a mobiljukkal.
Vágólapra másolva!

Karácsonyi ajándékkal szolgált az ügyfelei nagyobbik táborának a Takarékbank, bejelentése szerint elérhetővé vált a VISA bankkártyával rendelkezők számára a Google Pay mobilfizetési szolgáltatás. Az évek óta várt fejlesztéssel a lakossági és az üzleti ügyfelek képesek már az androidos okostelefonjuk segítségével érintés nélkül fizetni, akárcsak a fizikai bankkártyájukkal. Ehhez telepíteniük kell a Google Wallet mobilappot, majd digitalizálniuk kell abban a bankkártyájukat.

Nehéz szülés volt, de végre elérhető a Takarékbank VISA-kártyás ügyfelei számára a Google Pay Forrás: Takarékbank

A fizetési funkció működéséhez legalább Android 5.0 rendszerű, NFC technológiát támogató, nem rootolt szoftverű készülékkel kell rendelkezniük. A további információkat és instrukciókat tartalmazó hivatalos tájékoztatás itt olvasható a Google Pay támogatása kapcsán.

A Google Pay nem csak boltokban való érintés nélküli fizetésre használható, de mobilappokban való fizetésre, továbbá az érintéses tranzakciókat támogató automatáknál készpénz felvételére is lehetőséget ad.

Az alternatív Apple Pay fizetési rendszer már 2020 novembere óta elérhető a Takarékbank VISA-kártyás ügyfelei számára, tavaly március óta pedig a mastercardosok is igénybe vehetik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!