Csak színészkedhet a PlayStation-főnök

gamer videojáték gamepad kontroller játékkonzol
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem tartja fenyegetésnek az Xbox Game Pass játékbérlőt.
Vágólapra másolva!

A Sony konzolos üzletága a kezdetek óta minden lehetőséggel élve fúrja az Activision Blizzard játékkiadó Microsoft általi felvásárlását, a divíziót vezető Jim Ryan az ősszel személyesen jelent meg az EU versenyhatóságának meghallgatásán, hogy kifejezze az aggodalmát a versenyellenesnek tartott lépés miatt. A vállalat elsősorban amiatt aggódott, hogy a 69 milliárd dolláros üzlet miatt nem érkeznek majd meg PlayStation konzolokra az újabb Call of Duty-játékok, továbbá azok az első naptól fogva bekerülhetnek az Xbox Game Pass havidíjas játékbérlő kínálatába.

Legrosszabb esetben sem halna bele a Call of Duty elveszítésébe a PlayStation-üzletág, ráadásul a Microsoft már vállalná is, hogy tíz évig elérhetővé teszi az összes részt a Sony konzoljain Forrás: Cottonbro / Pexels

Egy bennfentes iparági forrás szerint mindez javarészt csak színészkedés lehet Ryan részéről, a dolgozókkal tartott legutóbbi kérdezz-felelek során a résztvevőknek egyáltalán nem úgy tűnt, mintha komolyan venné az Xbox Game Pass által jelentett fenyegetést.

Ryan szerint a szolgáltatásnak mintha csökkenne újabban az előfizetői száma, ráadásul csak az elmúlt két évben több PlayStation 5 talált gazdára, mint ahány előfizetőt az Xbox Game Pass képes volt 6-7 év alatt összegyűjteni. Mindeközben a PlayStation Plus 50 milliónál tart az előfizetők számában, de állítása szerint sok munka van még, növelni kell ezt az értéket.

A játékipari gigafelvásárlás versenyhatóságokkal való elfogadtatás érdekében a Microsoft mostanra szerződést ajánlott mindhárom nagy játékipari szereplőnek, hogy tíz évig vállalja a Call of Duty-játékok platformjaikra való kiadását. A Nintendo azonnal aláírta a szerződést, a Steamet üzemeltető Valve szükségtelennek tartotta és visszautasította azt,

a Sony pedig nem hajlandó reagálni az ajánlatra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!