Két napig az elektromos autó akkuiról ment a ház

ford f-150 lightning
Két napig az autó látta el az esszenciális eszközöket váltakozó árammal a házban
Vágólapra másolva!
Csak 65 százalékig merült az akkucsomagja, mire visszaállt az áramszolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel mostanra mindenki hallott az Észak-Amerikát karácsony környékén elért téli viharról, a kontinens jókora részén napokon keresztül havazott, viharos szél fújt, miközben drámaian repkedtek a mínuszok. A szélsőséges időjárás természetesen próbára tette infrastruktúrát, még az erősen télies időjárásra felkészült helyeken is voltak hosszabb ideig tartó áramkimaradások.

Két napig az autó látta el az esszenciális eszközöket váltakozó árammal a házban Forrás: RapsFanLJ / Reddit

A helyzet rámutatott az óriási akkucsomagokkal szerelt elektromos autók egyik potenciális előnyére, szükség esetén akár napokon át képesek lehetnek ellátni árammal egy háztartást. A kanadai Ontario államban élő „RapsFanLJ" redditező beszámolója szerint a háztartásuk 44 órára maradt áram nélkül, ám semmiféle probléma sem volt ebből, miután a Ford F-150 Lightning elektromos pickupja támogatja a kétirányú töltést. Az áramszünet ideje a kocsi alatt gond nélkül ellátta árammal a hűtőt, a mélyhűtőt, a wifis modemet, a tévét, a lámpákat.

Az alternatív áramforrás beüzemelése rendkívül egyszerű volt, hiszen a pickup rendelkezik beépített inverterrel, a jelen esetben 120V váltakozó áramhoz a rakodótérben lévő konnektorokon keresztül lehet hozzáférni.

A férfi pár közönséges hosszabbítóval és T-elosztóval egyszerűen elvitte az áramot oda, ahol szükség volt rá.

Sajnos nem világos, hogy mekkora akkucsomag található a pickupjában, továbbá hány százalék volt a kezdeti töltöttség, azonban a férfi szerint az áramszolgáltatás helyreállásakor még 65%-ot mutatott a fedélzeti számítógép, így a pickup jó eséllyel még 2-3 napig el tudta volna látni árammal a házat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!