Négyméteres képet vetít a Samsung projektora

samsung the premiere projektor házimozi filmezés
Samsung The Premiere
Vágólapra másolva!
Ráadásul már 8K felbontásra képes az idei The Premiere modell.
Vágólapra másolva!

Három év után bemutatta a The Premiere ultrarövid vetítési távolságú lézerprojektorának második generációs változatát a Samsung. Az itthon jelenleg bruttó 1,8 millió forinttól kapható elődjéhez hasonlóan egy tehetős vevőket célzó csúcsmodellről van szó, valamikor az idei év során kerül majd piacra, szokásához híven a várható árát sem közölte a gyártó.

Továbbra is kétmillió forintos tétel az első generációs The Premiere Forrás: Samsung

Az új projektor leglátványosabb fejlesztését a képátló és a felbontás jelentik: amíg az előd 130"-es és 4K felbontású képet tud vetíteni, addig az idei változat már 150 hüvelykre és 8K felbontásra képes. Némileg érthetőbben 3,8 méteres képátlóról és 7680×4320 pixelről beszélünk, így a Dolby Atmos beépített hangrendszerével egy igazi házimozis szörny a 2023-as The Premiere.

A projektor részletes specifikációiról egyelőre nem számolt be a Samsung, így például képméretekhez szükséges vetítési távolságokra, továbbá a portkínálatra sem derült fény. Annyi biztos, hogy a gyártó okostévéin használt operációs rendszert fut rajta, így közvetlenül elérhetőek róla a népszerű streamingszolgáltatások is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!