Nagyon megijedtek az iPhone 14 Prók gazdái

iphone 14 pro
Jogos az aggodalom, ilyen csíkokat senkit sem szeretne látni az új mobiljának kijelzőjén
Vágólapra másolva!
Gyanús csíkok jelenhetnek meg a kijelzőn a bekapcsolásakor és a feloldáskor.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban gyűlni kezdtek a panaszok az iPhone 14 Pro mobilokkal rendelkezőktől, hogy a készülékeik bekapcsolásakor és feloldásakor rövid ideig villogó csíkok jelennek meg a kijelzőn. A vízszintes vonalak tipikusan kékes vagy sárgás színűek, a bekapcsolási folyamat egy pontját vagy a feloldást követően pedig eltűnnek a kijelzőről, a mobilok használhatóságát nem befolyásolják.

Jogos az aggodalom, ilyen csíkokat senkit sem szeretne látni az új mobiljának kijelzőjén Forrás: MacRumors

Az efféle jelenségek egyértelműen nem normálisak, általában hardveres meghibásodások tünetei, így joggal ijedtek meg a vonalakat látók. Természetesen a készülékeik még bőven garanciálisak, így az elhalálozásuk esetén kapnak egy másikat, de készülékcsere esetén az új mobil megszerzése és belakása van akkora macera, hogy ne legyen kedvük ilyennel bíbelődni.

Nagy szerencséjükre a jelek szerint nem hardveres hibáról van szó, a MacRumors beszámolója szerint az Apple a belső kommunikációjában azt állítja, hogy szoftveres jellegű bugról van szó, amelyet egy jövőbeli iOS-frissítésben orvosolni fog. Nem világos, hogy melyik rendszerfrissítésben érkezik meg a javítás, azonban ennek nagy jelentősége nincs;

a lényeg, hogy nincs baj a telefonok hardverével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!