Újrahasznosítható a Google Stadia kontrollere

google stadia controller gamepad
Google Stadia gamepad
Vágólapra másolva!
Csak az év végéig érhető el a Bluetooth-módot bekapcsoló weblap.
Vágólapra másolva!

Ígéretének megfelelően a Stadia mai leállítása előtt a Google elérhetővé tett egy Chrome böngészőből használható webalkalmazást, amellyel szabványos Bluetooth gamepaddé varázsolható a játékstreamelő szolgáltatás hivatalos kontrollere. Ezzel a játékvezérlő megmenekül a közel használhatatlanná válástól, hiszen számítógépekkel és mobileszközökkel is vezeték nélküli módon párosíthatóvá válik, a frissítés nélkül csak USB kábeles kapcsolattal maradna használható.

Google Stadia gamepad Forrás: Google

A gamepad szoftverének frissítése egyszerűen működik: csak rá kell dugni USB kábellel a számítógépre a kontrollert, majd követni kell a magyar nyelvű weblap utasításait. A Bluetooth-módba való átkapcsolás végleges és visszafordíthatatlan, a szoftverfrissítő weboldal 2023. december 31-ig lesz elérhető.

A weblap alján olvasható kérdezz-felelek részben minden fontos kérdésre próbált választ adni a Google. A szekcióból többek közt kiderült, hogy az átállítása után a használni kívánt számítógéphez vagy mobileszközhöz az Y + Stadia gombok két másodperces lenyomásával társítható a gamepad, továbbá vezeték nélküli módban nem működik a 3,5 mm-es audio Jack hangcsatlakozó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!