Sikereket ért el, de várhatóan még sok időbe telik tökéletesíteni a módszert.

A videójátékos közösség egy keménymagos szeletének lassan emberemlékezet óta az a hobbija, hogy nagyon nehéz játékokat próbálnak a legfurább beviteli eszközökkel irányítani, gamepad helyett például gitáros vagy táncolós játékhoz készült egyedi vezérlőeszközöket használva próbálják legyőzni a legkeményebb ellenfeleket.

Rendkívül sok gyakorlást igényel az elkülöníthető agyi aktivitások EEG-n való szándékos legenerálásaForrás: Perrikaryal / Instagram

A sok évnyi próbálkozás ellenére még mindig lehet újat mutatni, a Twitchen Perrikaryal néven futó gamer pusztán az elméjével próbálja irányítani az Elden Ringet, ehhez az idegsejtek elektromos aktivitásának valós idejű monitorozására kitalált EEG-mérőeszközt használ. A célja, hogy szándékosan és reprodukálhatóan olyan jól elkülöníthető EEG-méréseket generáljon az elméjével, amelyek a megfeleltethetőek a normál játékvezérlő stickjeinek és gombjainak.

A pszichológiából diplomázott Perrikaryal mára sikereket ért el az emberkísérletében, azonban állítása szerint még sokat kell gyakorolnia és finomítania a jelfeldolgozáson, hogy ténylegesen képes legyen az elméjével irányítani a komplett játékokat, már amennyiben ez egyáltalán lehetséges. Emiatt jelenleg az általános mozgáshoz és a guruláshoz még gamepadet használ az Elden Ringben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!