Az egész világon leálltak a Microsoft szolgáltatásai

Confused trainee working in a difficult assignment computer frustrated mistake worried confused stress stressed employee office laptop difficult complicated assignment woman sad people anxiety concerned work trouble social email media error online boss ma
Confused trainee working on line with a laptop in a difficult assignment at office
Vágólapra másolva!
Vállalatok munkavégzését is felborította a több órás üzemkiesés, tízezrek érintettek.
Vágólapra másolva!

Súlyos üzemzavarral indította a szerdát a Microsoft, magyar idő szerint körülbelül reggel fél nyolc környékén világszerte akadozni kezdtek egyes online szolgáltatásai. Vállalati felhasználókat és magánszemélyeket egyaránt érintett a gond, többek közt az Outlook webes levelező, a csoportos céges munkavégzést támogató Teams, továbbá az Xbox Live is akadozott vagy elérhetetlen volt.

Nem voltak boldogok a főnökök és a dolgozók, hogy órákon keresztül akadoztak vagy álltak a kritikus fontosságú webszolgáltatások Forrás: Getty Images/iStockphoto/Antonioguillem

A Microsoft 365 támogatói csapata gyorsan reagált a hibajelentésekre, így körülbelül délelőtt 10 óra környékétől folyamatosan esni kezdett a szolgáltatásokról érkezett felhasználói panaszok száma a Downdetector webhelyen.

A Microsoft szerint hálózati hiba okozta a világszerte tapasztalt problémákat.

Az üzemkiesés által megkárosított vállalatok és magánszemélyek száma nem ismert, de a biztosan érintett szolgáltatások között összesen több ezren jelentették a hibát a Downdetectoron. Ez a szám viszont garantáltan csak egy kis töredéke azokénak, akik reggel és kora délelőtt között többé vagy kevésbé nem tudtak dolgozni vagy szórakozni a hiba miatt. A BBC több tízezer érintettről ír.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!