Vállalatok munkavégzését is felborította a több órás üzemkiesés, tízezrek érintettek.

Súlyos üzemzavarral indította a szerdát a Microsoft, magyar idő szerint körülbelül reggel fél nyolc környékén világszerte akadozni kezdtek egyes online szolgáltatásai. Vállalati felhasználókat és magánszemélyeket egyaránt érintett a gond, többek közt az Outlook webes levelező, a csoportos céges munkavégzést támogató Teams, továbbá az Xbox Live is akadozott vagy elérhetetlen volt.

Nem voltak boldogok a főnökök és a dolgozók, hogy órákon keresztül akadoztak vagy álltak a kritikus fontosságú webszolgáltatásokForrás: Getty Images/iStockphoto/Antonioguillem

A Microsoft 365 támogatói csapata gyorsan reagált a hibajelentésekre, így körülbelül délelőtt 10 óra környékétől folyamatosan esni kezdett a szolgáltatásokról érkezett felhasználói panaszok száma a Downdetector webhelyen.

A Microsoft szerint hálózati hiba okozta a világszerte tapasztalt problémákat.

Az üzemkiesés által megkárosított vállalatok és magánszemélyek száma nem ismert, de a biztosan érintett szolgáltatások között összesen több ezren jelentették a hibát a Downdetectoron. Ez a szám viszont garantáltan csak egy kis töredéke azokénak, akik reggel és kora délelőtt között többé vagy kevésbé nem tudtak dolgozni vagy szórakozni a hiba miatt. A BBC több tízezer érintettről ír.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!