Hamarosan vége az ingyenes üzenetküldésnek

facebook messenger instagram
Már csoportosan is cseveghetnek egymással vegyülve az Instagram és a Messenger felhasználói
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban már mi is megírtuk, a mobilszolgáltatók megszűntetik, vagy átalakítják azokat a díjcsomagokat, amelyek nem számoltak fel adatköltséget, ha bizonyos applikációkat a mobilinternet hálózatot használtuk.
Vágólapra másolva!

Ezek jellemzően a közösségi, az üzenetküldő és a zenei streaming alkalmazások, mint a Facebook, az Instagram, a Viber vagy a Spotify.

Áprilistól csak vezetékmentes interneten keresztül vagy korlátlan adatcsomaggal nem kell fizetnünk a mobilos csevegőalkalmazások által forgalmazott adatokért. Forrás: Facebook

Ezek az alkalmazások bizonyos díjcsomagokban eddig nem merítették a felhasználó megadott adatkeretét, tehát gyakorlatilag ingyen voltak használhatóak akkor is, ha az ember nem tartózkodott vezetékmentes internetkapcsolat közelében és nem volt korlátlan adatkerete.

Ezt a szolgáltatók nullás díjszabást tartalmazó csomagoknak nevezték. Ezeket a csomagokat vezetik ki a magyar piacról 2023 március 31-ével.

Ezek a csomagok a felhasználás módjaitól függően akár több gigabájt adat árát is megtakaríthatták a felhasználóknak. Természetesen a csevegőprogramokkal ennek töredékét spórolhattuk csak meg, de nagyfelbontású zenét hallgatva, vagy akár YouTube videót nézegetve már bizony nagyon könnyen elérhettük a percenként 10-20 megabájtos forgalmat. Ezért, ha valaki ilyen komoly nethasználó, annak ezek után érdemes a komolyabb mennyiségű, vagy akár a korlátlan adatot tartalmazó előfizetések után néznie.

Akár határozott idejű szerződéseket is felmondhatjuk emiatt

Az NMHH is jelezte közleményében, hogy az előfizetők a nullás díjszabás kivezetését követően tapasztalni fogják, hogy a korábban nullás díjszabás alá eső tartalmak a továbbiakban csökkenteni fogják felhasználható adatkeretüket. Ezáltal megnövekedhet a havi adatigényük, amelyet nagyobb adatcsomag választásával, másik díjcsomagra áttéréssel vagy akár szolgáltatóváltással orvosolhatnak. A nagyobb adatforgalom tehát nem feltétlenül jelent többletköltséget, érdemes a szolgáltatók ajánlatait körültekintően megvizsgálni. A választást segíti, hogy

az érintett előfizetők a változás okán jogosultak azonnali hatállyal felmondani előfizetői szerződésüket,

természetesen újabb nullás díjszabású szolgáltatásra már nem tudnak majd szerződést kötni, azonban élhetnek akár a szolgáltatóváltás lehetőségével is. A számhordozás lehetőséget ad arra is, hogy a korábbi telefonszámuk mindeközben ne változzon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!