Fény derülhetett a Far Cry 7 helyszínére

far cry 5 ubisoft videojáték
Far Cry 5
Vágólapra másolva!
Visszatérhet az Egyesült Államokba az Ubisoft nyílt világú játékszériája.
Vágólapra másolva!

Lassan két éve csend honol a szebb időket is megélt Ubisoft egyik legfontosabb játéksorozata körül, bár a kiadó állítása szerint a 2021-ben kiadott Far Cry 6 üzletileg sikeres lett. A helyzet betudható pusztán annak, hogy a megszokottól eltérően nem készült kisebb spinoff hozzá, a cég csak néhány DLC-vel támogatta a terméket.

A széria egzotikus helyszínei után a többségnek tetszett a Far Cry 5-nek helyet adott Montana Forrás: Ubisoft

Most megérkeztek az első hírek a következő rész kapcsán, Tom Henderson játékújságíró forrásai szerint a tervezett következő részt az Ubisoft kettébontatta: a fő játék a megszokott egyjátékos kampányra fókuszál majd, míg a hátáról leszedett multiplayer rész egy különálló spinoff lesz, mindkettő fejlesztését az Ubisoft Toronto végzi.

A Project Blackbird néven futó fő játékról nem tudott mit mondani Henderson forrása, azonban a Project Maverick kódnevű többjátékos termékről azt állítja, hogy az alaszkai vadonban játszódik, egy Escape from Tarkovhoz hasonló túlélőjátékról van szó.

A két játék azonos gyökereit tekintve Henderson feltételezi, hogy a Far Cry 7 is Alaszkában játszódhat, bár ez persze csak spekuláció a részéről. Érdekességként az Ubisoft egy 2015-ös kutatásban már kérdezte arról a széria rajongóit, hogy mit szólnának Alaszkához, plusz a Far Cry 5 és Far Cry New Dawn Montanája rendkívül népszerű volt a gamerek köreiben.

Henderson forrása szerint a játékok 2025 őszén jelenhetnek meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!