Mindhárom konzolgyártó kihagyhatja idén az E3-at

entertainment software association esa e3 2019
E3 2019
Vágólapra másolva!
Még tovább zsugorodhat az egykoron legnagyobb és legfontosabb játékkiállítás.
Vágólapra másolva!

A szervező Entertainment Software Association már tavaly szeptemberben bejelentette az E3 idei megtartását, a jelek szerint pedig ezúttal nem fogja útját állni semilyen járvány a shownak. Az elmúlt hónapokban nagy csend honolt a 2023. június 13–16. közöttre megelőlegezett esemény kapcsán, és egyre inkább úgy tűnik, hogy nem lehet teljes a szervezők öröme a visszatérés miatt.

E3 2019 Forrás: Entertainment Software Association

Az IGN információi szerint nagyon úgy tűnik, hogy az egykoron a játékipar legfontosabb és kikerülhetetlen kiállítása egyre kevésbé vonzó a legnagyobb halak számára, idén a Microsoft, a Sony, továbbá a Nintendo sem lesznek jelen a fizikai eseményen. A Sony esetében ez nem újdonság, a japán gyártó már 2019 óta távol marad a kiállítástól, azonban a Nintendo és a Microsoft elveszítése újból felvetné a kérdést, hogy maradt-e bármiféle értelme az E3 megtartásának.

Az ügyhöz kapcsolódóan az Xbox-üzletágat vezető Phil Spencer elárulta, hogy egy újságírók és a közönség számára is célszerű időpontban a cég fog valamiféle játékbemutatót tartani Los Angelesben a nyáron. Ez feltehetően az E3 környékén lesz, azonban a kiállításon elméletileg nem lesz standja az Xboxnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!