Radeon videókártyák gyártásába kezdhet az Acer

acer intel arc a770 videokártya grafikus kártya
A Predator márkajelzéssel ellátva jönnek majd az Acer videókártyái
Vágólapra másolva!
A legújabb RX 7900 csúcsmodellekkel debütálhat a legújabb ringben a vállalat.
Vágólapra másolva!

Újabb remek üzletet hozhatott tető alá az AMD, a kínai ITHome értesülései szerint az elsősorban asztali számítógépekről, laptopokról és monitorokról ismert Acer hamarosan megkezdheti a Radeon grafikus kártyák tervezését és gyártását. Első körben Radeon RX 7900-asok érkezhetnek a vállalattól, a termékek a gamereknek szánt Predator brandjéhez tartozhatnak.

Első körben két Intel Arc kártyát dobott piacra tavaly az Acer, hamarosan pedig sorban jöhetnek majd a Radeonok a gyártótól Forrás: Acer

Sajnos ennél többet egyelőre nem tudni az üzletről, azonban tavaly az Acer már óvatosan kipróbálta magát a dedikált videókártyák piacán, Intel Arc A380 és Arc A770 modelleket készített a feltűnő BiFrost hűtőrendszerének használatával. Az utóbbi modell rövid ideje már Magyarországon is kapható, bruttó 230 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron.

Az AMD számára az üzlet elsősorban ezért lehet kiemelkedő fontosságú, mert saját gyártású és kompetitív teljesítményű videókártyák birtokában az Acer jó eséllyel ezeket kívánja majd beépíteni az asztali számítógépeibe, a bolti dobozos jelenléte jó eséllyel kevesebbet nyom a latba.

Nem tudni, hogy NVIDIA GeForce videókártyák készítésén gondolkodnak-e az Acer illetékesei.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!