Felszippantaná az USA-ból kirúgott IT-szakembereket Németország

Tömeges tech-leépítések
Vágólapra másolva!
Míg a Szilícium-völgy az utóbbi időben tömegesen küldte el az IT-s szakembereket, a németek állítólag tárt karokkal várják őket.
Vágólapra másolva!

A nagy amerikai tech cégek sorra küldték el az utóbbi hónapokban a dolgozóikat, és még mindig érkeznek újabb és újabb elbocsájtásokról bejelentések (például a PayPal is jelentős leépítést eszközöl).

A jelentések szerint azonban míg a Szilícium-völgy tömegesen küldi el a szakembereket, addig Németország és az ottani cégek szeretnének mindenkit felszippantani, főleg a legjobbakat. Ezt a Cariad egyik igazgatója, Rainer Zugehoer is megerősítette (a Cariad a Volkswagen szoftverekért felelős leányvállalata), jelezve, hogy sok száz nyitott pozíciójuk van több régióban is.

Tömeges tech-leépítések Forrás: Origo

Az inflációra és a gazdasági nehézségekre hivatkozva az Alphabet, a Microsoft és a Meta csak együtt közel 40 ezer IT-s szakembert küldött el az utóbbi rövid időben. Állítólag a németek azért vadásznak ezzel párhuzamosan új dolgozókra, mert a cégeik lassabban nőttek, jobban le vannak maradva a technológiai átállásban, továbbá az öregedő populációt okként említve a Bitkom szerint 137 ezer üres IT-s állás van náluk.